Jaki jest najlepszy sposób zastosowania płaskiego tekstu bez efektu 3D, takiego jak tekst drukowany, do woluminu?
Obecnie i z tego, co widziałem, nakładam tekst na szkic, a następnie na 0,001 mm boss-extr, czy to jest właściwa metoda ?
Czy tekst powinien zostać później rozwiązany, czy pozostawiony w takim stanie?
Zrobiłem testy rozpuszczania i uzyskałem całkiem niesamowitą liczbę splajnów, krzywych i linii prostych nawet dla najprostszych kształtów. Co mnie trochę denerwuje, że mam krzywe "50" dla prostego O.
Zauważyłem również, że podczas eksportu do pliku . Teksty STP lub importowane do SW Composer są automatycznie rozłączane.
Co więcej, w zależności od widoku/kąta komponowania, teksty zamieniają się w ładne bazgroły, podczas gdy nie dzieje się tak w przypadku logo narysowanego na szkicu o tej samej funkcji (boss-extr 0,001)
Spróbuj zrobić tekst w szkicu, a następnie funkcję "nawijania" szkicu z opcją "zaznaczania".
Nie sprawdzałem co się dzieje po przeniesieniu STEP i wydaje mi się, że Coposer (3dVia w naszym kraju) nie umie odczytywać tych encji; eDrawing do sprawdzenia, ale ogólnie zachowuje się lepiej niż Composer (produkt Solidworks!)
Zobacz szczegóły na zrzucie ekranu
w przeciwnym razie ostatecznie zdecydowałem się (ze względu na 3dVia) na usuwanie materiału, które jest mniej zasobożerne niż wytłaczanie (statystyka funkcji)
Zrobiłem kilka testów (jednostronnych i płaskich) z kalkomanią i uzwojeniem
Podsumowanie moich testów ;
Z naklejkami :
Trochę kłopotliwe w konfiguracji, zwłaszcza, że mam trochę alergię na aplikacje wektorowe lub edycję obrazów ; o), więc wynik nie jest zbyt dobry.
Eksport do . STP : nie rozpoznaje grafiki, tekst już nie istnieje.
Importuj, aby skomponować: to samo.
Z uzwojeniem :
Bardzo łatwy w aplikacji, nienaganny efekt.
Eksport do . STP : nie rozpoznaje funkcji, więc nie ma więcej tekstu, powoduje błędy konwersji podczas testowania ponownego importu pliku .stp do oprogramowania
Importuj, aby skomponować: działa bardzo dobrze, tekst tam jest, a wynik jest czysty.
Proszę bardzo, jeśli będę miał jakieś inne wiadomości, będę was informował na bieżąco