Tekstury w EASM do przenośnego e-rysowania (Android)

Witam

Mam złożenie, do którego zastosowałem kilka tekstur, z których część pochodzi z podstawowych karnacji Solidworks, a część z nich to obrazy zastosowane do powierzchni.

Na Solidworks wszystko idzie dobrze, ale otwierając plik na tablecie z Androidem za pomocą aplikacji Edrawing, znajduję się z tymi wszystkimi teksturami obróconymi o około 45°.

Kiedy otwieram ten plik w wersji Edrawing PC, tekstury są zastępowane jednolitym kolorem, ale tak naprawdę interesuje mnie wersja przenośna, zawsze ciekawie jest mieć dostęp do swojego modelu, gdy jesteś na miejscu.

Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym problemem, a jeśli tak, to czy udało Ci się go rozwiązać?

Z góry dziękuję.

W przypadku jednolitych kolorów tak. I to właśnie brak zasobów jest dla mnie tego przyczyną

Czy próbowałeś zrobić plik PDF 3D? Może to bardziej zamrozić twoje tekstury i zawsze możesz się odwrócić

(Zapisz jako=> typ PDF => zaznacz pole "zapisz jako PDF3D")

1 polubienie

Witam i dziękuję za odpowiedź.

Wygenerowałem plik PDF 3D i tak jak myślałem, że pamiętam, tekstury nie są zgodne z tego rodzaju formatem, są zastępowane szarą powierzchnią.

Wypróbowałem EASM z innym, prostszym modelem 3D i tam wszystkie tekstury poszły za mną bez żadnych problemów, ale zastosowałem tekstury tylko na prostych twarzach... Zrobię kilka testów, aby spróbować zrozumieć,  może nie poradzi sobie z teksturami nakładanymi bezpośrednio na ciała, części lub złożone powierzchnie.

Jeśli ktoś ma inny pomysł, jestem za tym.