Nie pomyślałem o tym, aby mówić o nich wcześniej, ponieważ używałem ich już przed SolidWorks, więc nigdy nie miałem okazji porównać, ale całkiem możliwe, że poprawi to stabilność SolidWorks.
Sugeruję, abyś po prostu zainstalował sterowniki NVidia " Studio Ready ", a nie " Game Ready ".
Ze swojej strony wydaje mi się, że SW jest raczej bardzo stabilny w porównaniu z tym, co mogę przeczytać. W końcu rozbija się bardzo niewiele. Może to po prostu nie używam " właściwych " funkcji, tych, które powodują awarie, może sterownik gra.
Czyli normalnie sterowniki Quadro/RTX, WHQL, DCH (do zobaczenia w zależności od pozycji). A jeśli to możliwe, przetestowana i zweryfikowana wersja na stronie internetowej SW Hardware Certification (solidworks.com) Reszta to trochę loteria.
Przede wszystkim musisz uważać, jeśli sterownik jest certyfikowany przez Solidworks. Ostatni sterownik nie zawsze jest najlepszy dla SW. Przechodząc do SW RX na diagnostic, możliwość pobrania najbardziej odpowiedniego sterownika (ostatniego certyfikowanego dla SW)
Osobiście przeglądam stronę Solidworks w poszukiwaniu certyfikowanego sterownika, pobieram go i po instalacji SolidWorks informuje mnie, że sterownik nie jest certyfikowany. AhAh żart
Tak samo, ale nie na stałe. Od czasu do czasu pokazuje mi się niekompatybilny podczas uruchamiania oprogramowania, zastanawiam się, czy nie jest to związane z problemem z dostępem do internetu, który wyświetla Solidworks Rx