Witam, chciałbym zrobić zjeżdżalnię do obornika dla kolegi o promieniu 800mm i wysokości 100mm i obrocie 90° (1/4 koła) zachowując normalny szkic do trajektorii. Mam szkic 2D z poziomymi i rowem pod kątem 20°. Oto szkic:
Mój problem, jak widać po zeskanowaniu, poziome linie mojego początkowego szkicu nie są już poziome.
Dziękuję Gt22. Widzę, że zacząłeś od innego planu niż ja, ale mi to nie przeszkadza.
Masz jednak ten sam problem co ja, nie możesz utrzymać poziomości swoich linii prostych w poziomie po obrocie o 90°, a zejście ma wysokość 25 mm (w twoim przypadku). Wstawiłem swoje parametry (wysokość 100mm) i nic to nie zmienia :-(.
Wysokość wynosi 200 mm, ale poziomość linii poziomych jest zachowana w każdej płaszczyźnie; Umieszczam mój plik w kroku, aby się z Tobą podzielić. Próbuję zmienić wysokość na 100 mm, ale to już nie działa. Jeśli ktoś ma wyjaśnienie, może nam to pomóc i możemy zostawić samouczek. ^^
Naprawdę nie widzę twojego pb, biorąc początkowy plik i zmieniając opcję w funkcji skanowania: utrzymuj normalną stałą, otrzymasz to, o co prosisz, prawda?