Czy to takie trudne?
Narysuj helisę lub spiralę, a następnie zrównoważ przeciągnięcie według objętości i przekonwertuj je na blachę lub z wygiętą podstawą.
Czy to takie trudne?
Narysuj helisę lub spiralę, a następnie zrównoważ przeciągnięcie według objętości i przekonwertuj je na blachę lub z wygiętą podstawą.
Ok, tak, to nie jest łatwe , oto co udało mi się osiągnąć
Użyj konfiguracji, aby zobaczyć różne części
Aby uzyskać Dev, umieszczam plan w formularzu, następnie umieszczam w nim szkic Øint kształtu, następnie umieszczam w nim otwór i zostawiam szkic. Tworzę szkic na powierzchni profilu i umieszczam na nim profil, następnie wychodzę, a następnie używam funkcji złożonej, zamiatanej blachy i usuwam oryginalną część, tak aby pozostała tylko część rozkładana. Patrz PJ,
ALE WYNIK NIE JEST ZGODNY Z RZECZYWISTOŚCIĄ
Witam
W LeBlanc nie mogę otworzyć pokoju
Jestem zdania, że potrzebujesz narzędzia do stemplowania, ale nie wiem, jak to zrobić...
w przeciwnym razie zrobiłem śmigło przez deformację, ale wynik nie jest świetny!
Zobacz załączony plik
Nie jestem blacharzem, ale jeśli chcesz mieć dwa rozkładane korpusy (nie wiem, czy to jest rozwiązanie do wykonania tego rodzaju części), może możesz skorzystać z metody w załączniku.
Mick
PS: Możesz ukryć oryginalną nazwaną bryłę, służy to tylko do podkreślenia geometrycznego podobieństwa do oryginalnego ciała.
Zrobiłem dwie konfiguracje, aby mieć rozłożone każde ciało
Witam
Ojej, musisz mieć wcześniejszą wersję solidworks 2016.
Czy istnieje sposób, aby nagrać utwór jako krok po kroku przy zachowaniu konfiguracji?
W przeciwnym razie muszę je wszystkie ułożyć jeden po drugim...
rzeczywiście mam SLD 2015
Ale z krokiem powinienem być w stanie odzyskać funkcje, ale może nie konfiguracje.
@david.heyraud.fs , załączyłem plik w wersji z 2015 roku w mojej poprzedniej odpowiedzi.
Mick
Załączam krok, ale łatwiej byłoby ci wziąć grę Micka.Cordero , różnica jest niewielka jak na taki utwór. Ta różnica musi wynikać z faktu, że Mick.Cordero wziął jedną krzywą prowadzącą, aby wykonać dwa przeciągnięcia, podczas gdy ja zrobiłem jedną krzywą na ciało.
Odp, prawdopodobnie zrezygnowałem przed końcem ładowania...
Powinieneś postarać się, aby tak się stało, ta metoda nie jest taka skomplikowana.
Nieźle, dobry pomysł, ale czy powinno się to rozwijać w tym kierunku?
Projekt tego pokoju byłby bardziej złożony.
Powinieneś spróbować z stemplowaniem.
Tak, znaczenie można łatwo modyfikować
ale jak tylko zmniejszę otwór (cięcie blachy) to się komplikuje
Jeśli chodzi o stemplowanie, to nie mam pojęcia
Dziękuję
Dostałem 3D
Zauważyłem, że kawałek jest wykonany w 2 częściach
Więc kiedy robisz rozłożony, długość nie jest odpowiednia
Załącznik
Ups, tyle z mojego strony. Tak, rzeczywiście na twoich zdjęciach jest 1 mikron różnicy, ale myślę, że musi być bardzo ważne IT dla tego rodzaju części. Zaizoluj części podczas pomiaru, jest to bezpieczniejsze. Znajduję identyczny wynik.
Tak, spojrzałem na jego pracę w 2015 roku, a także na krok.
Wtedy zdałem sobie sprawę, że utwór składa się z 2 części.
ale muszę ograniczyć spawy, więc część musi być wygięta
Zapoznałem się z samouczkami dotyczącymi tłoczenia, ale nie rozumiem, jak zdeformować "blachę" za pomocą narzędzia na SLD
Na czym polega ten proces?
1-Utworzyć część przed tłoczeniem?
2-Stworzyć narzędzie do stemplowania?
3-Zastosować narzędzie do części, która ma być tłoczona?
?