Zrozumiałem twarz, którą wskazałeś, ale oto jesteśmy w bardzo specyficznym przypadku, w którym musisz wybrać krawędź. Subtelność, którą odkryłem tutaj, na Lynkoa! A nawet pułapka, bo w funkcji, gdy musisz wybrać jednostkę, logo reprezentuje twarz! (Przynajmniej w 2013 r.).
W ten sposób jesteś poinformowany, jeśli kiedykolwiek pójdziesz do SW ;-D
Witam wszystkich, wszystko, co musisz zrobić, to zaznaczyć pole "normalne usuwanie materiału" w funkcji usuwania materiału, która tnie część.
Jeśli usuwanie nie jest normalne, tworzy boczne krawędzie, które można osiągnąć tylko za pomocą 5-osiowej lub więcej maszyny do cięcia, a zatem nie można ich w tej chwili rozłożyć za pomocą Solidworks.
Wybrałem odpowiedź JFaradon, która jest najprostsza (2 funkcje).
@BenoitLF, nie mogę wybrać krawędzi.
@Bart, nie jesteś aż tak nie na temat. Myślę nawet, że jest to jeden z kluczowych punktów sztuki JFaradon. Opcja "normalnego usuwania" powinna pozwolić oprogramowaniu nie stracić pojęcia blachy.
W załączeniu poszczególne etapy modelowania. @GT22, myślę, że powinien trafić do SW2012.
u mnie w SW2012 wybór krawędzi niemożliwy do rozłożenia
jedynym sposobem, aby to zrobić, były szkice 3D
w przeciwnym razie niemożliwe
@ Stefbeno właśnie próbowałem za pośrednictwem twoich zdjęć, to działa
To prawda, że jest prostszy, chociaż normalne cięcie ma materiał, który uważam za dziwne renderowanie z mojej strony, wszystko jest względne poprzez grubość blachy
a który z + jest dla rozłożonego nie musiałem niczego zaznaczać?????
On sprawia, że jesteśmy zabawni w ten dziennik każdego dnia, którego się uczymy