Chciałbym zrobić wkładkę z blachy rolowanej, nie zamykaną.
Najpierw zrobiłem wkładkę z prostymi funkcjami, takimi jak wytłaczanie... (zdjęcie 1) o następujących wymiarach: średnica wewnętrzna = 7,3 mm, grubość = 1,6 mm, wysokość = 22,5 mm, otwór na długości 2 mm szerokości i nacięcia około 1x5 mm z każdej strony (zdjęcie 2).
Następnie rozwinąłem wkładkę (rys. 3), aby uzyskać gabaryty blachy. Można zauważyć, że ze względu na funkcję usuwania materiału dla nacięć, po rozwinięciu arkusz ma kąty w miejscu nacięć. Jest to normalne, jeśli w zakresie obróbki skrawaniem zaczynamy od walcowania blachy, a następnie obrabiamy nacięcia.
Ten pierwszy sposób działania pozwala mi uzyskać długość rozwiniętego arkusza, która na poziomie neutralnego włókna jest bliska 28 mm z dokładnością do miejsc po przecinku.
Aby ułatwić realizację, chcę teraz zacząć od czegoś odwrotnego z blachą o uproszczonych wymiarach (patrz rysunek 4)
Mój problem i teraz do zwinięcia to blacha o średnicy wewnętrznej 7,3mm. Jak to zrobić???
Wykonanie tego rodzaju części blaszanej wydaje mi się bardzo skomplikowane. W obróbce skrawaniem może być rozwiązanie, prawda?. Osobiście bym się temu przyjrzał.
W blasze te części są dobrze wykonane. Mamy go na naszych produktach i jest tańszy w produkcji niż w obróbce skrawaniem. Ale ponieważ oprócz mojej czapki z projektem procesu dostaję projekt produktu, mam tego rodzaju część do zaprojektowania, stąd moje pytanie