W 3D używam narzędzia do wiercenia "otworu centrującego" na części i ustawiam "tolerancję / precyzję" na "dopasowanie z tolerancją", a następnie wybieram na przykład Ø6 H7 (xxx), aby mieć podwójny wyświetlacz.
Kiedy wykonuję rysunek i używam narzędzia "symbol wiercenia", mówi mi, że jest to Ø6 H7, ale z tolerancją 0... ?
Już w 3D jak wybieram tolerancję H7 to nie wyświetla IT podczas gdy robi to od razu pod rysunkiem....
Osobiście zacząłbym przyglądać się parametrom liczby miejsc po przecinku, odróżniając parametry ogólne od parametrów dokumentu. Wydaje mi się, że jeśli umieścimy zero miejsc po przecinku, to nie wyświetla wszystkiego. Liczba miejsc dziesiętnych pozostaje dołączona do obiektu, nawet jeśli nie są one wyświetlane na wyświetlaczu ze względu na ustawienie. Na przykład należy umieścić zero miejsc dziesiętnych w modelu 3D i 4 miejsca dziesiętne w instalacji instalacji
Dziękuję za odpowiedź, ale próbowałem, wydaje się, że to nie działa.
Na przykład odzyskuje "H6", ale nie tolerancję w nawiasach, którą można mieć. W menedżerze operacji FeatureManager tolerancje pozostają na poziomie zerowym...