Witam
Mam plan, w którym mam tolerowane wymiary,
Na przykład: 5 cali z tolerancją +3
Wymiary podane są w calach, a poniżej znajduje się ogólna tolerancja.
Szukam wyjaśnienia, czy to +0,3, +0,003 czy +0,003?
Dziękuję.
Witam i witaj Gaitbenhamouda,
Jeśli twoje szanse są cale i tolerancja też.
Więc tak, to +3 to cale w twoim przykładzie => 5 cali z tolerancją +3 cale.
Powodzenia.
@+.
AR
Witaj AR i dziękuję za odpowiedź,
Czy ma sens mieć wymiar 5'' z tolerancją 3'', plus są inne wymiary, na przykład 0,375'' z tolerancją 3''?
Cóż, dla mnie, kiedy jest w calach, to jest w calach...
G_002_FR.pdf (369,0 KB)
4.2.3 Konwersja US.pdf GUI1-EU (333.4 KB)
@+.
AR.
Zdarza się, że firmy nie mają jasności co do tego, z tolerancją mniejszą niż wybrzeże, ale teoretycznie jest to faktycznie w calach, w rzeczywistości tylko osoba, która (źle?) wykonała plan, może to potwierdzić.
Tolerancja ±3" na 5" wydaje mi się duża. Chyba że jest to sprzężenie adaptacyjne.
Czy możemy zobaczyć trochę więcej tego planu? lub przynajmniej kilka ocen, które pomogą w odczytaniu oceny.
Po tym miałem już 0,5 tolerancji promieni +/- 1 ... Wygodny, aby uniknąć obróbki
W ten sposób powstają produkty wyprodukowane w ChRL, które nie pasują do sprzętu z UE
Ale czy nie masz przechwycenia obrazu, aby pokazać nam swoją tolerancję 5 +/- 3?
Bo rozmawiasz z nami o
co oznaczałoby kąt 5 sekund +/-3 minuty (jeszcze bardziej niespójne ^^)
Krótko mówiąc, bezpośrednie czytanie mapy może pomóc Ci odpowiedzieć
@coin37coin Biorąc pod uwagę znak kryjący się za apostrofem, myślę, że to literówka, że chciał wpisać 2 apostrofy, aby napisać cale. Spowoduje to sformatowanie tekstu za pomocą strzałek.
Dla mnie ocena +3 powinna być interpretowana jako 0/+3. Należy pamiętać, że na rysunku tolerancja zastosowana do określonego wymiaru anuluje tolerancję ogólną i ma zastosowanie tylko do tego wymiaru (oczywiście). W tym przypadku wszystko jest w calach (wymiary płaszczyzny + ogólna tolerancja), inaczej nie możemy się z tego wydostać.
W przypadku 5"0/+3 może to być akceptowalna naddługość, czemu nie!!
Re bonjour gaithbenhamouda,
Oto, co może Ci pomóc =>
i to =>Podstawy ogólnego standardu tolerancji - ISO 2768-mK - Eurotools Ltd. E-SHOP - LEPSZY NIŻ D' POCHODZENIE
Powodzenia.
@+.
AR.
Pachnie to jak zamglenie tego ujęcia
Widziałem plan i jest
3.000 +5
.375 +3
A ±2
B ±3
Klasa C +10
…
Ponieważ nie wszystkie wartości poniżej 0 pokazują zero, pomyślałem, że tolerancje mogą faktycznie wynosić ±0,3, a +1,0, ale 0,375 ±0,3 nie miałoby większego sensu.
Witam ponownie Maclane,
Nie, brak wskazania " Standard ".
Dziękuję