Witam
Posiadam część blaszaną
Nie rozumiem, dlaczego rozwinięty stan się psuje
Załączony eksponat
Dziękuję
probleme_pehd.sldprt
Witam
Posiadam część blaszaną
Nie rozumiem, dlaczego rozwinięty stan się psuje
Załączony eksponat
Dziękuję
Witam
Czy mógłbyś dać nam zrzuty ekranu drzewa tworzenia i pokoju, abyśmy WSZYSCY mogli zorientować się w problemie, ponieważ nie wszyscy mamy tę samą wersję (dla mnie 2016), więc nie wszyscy możemy otworzyć twój plik.
Pozdrowienia
Dobry wieczór @llemilbeau
Spojrzałem na twój kawałek.
Anomalia występuje bardzo wcześnie w drzewie tworzenia.
W rzeczywistości to twoje szkice 26 i 28 wywołują poruszenie. Rzeczywiście, wykonujesz usuwanie materiału ze skosem, które przycina fałdę z zagiętą krawędzią i wcale nie podoba się SW, gdy chce ponownie rozłożyć. Nie jest wykluczone, że będziesz miał ten sam problem z "blachą z zagiętymi krawędziami3"
Mój ściśle osobisty punkt widzenia : Twoje nacięcie nie jest realistyczne w stosunku do grubości blachy. Cięcie laserowe zrobi to za Ciebie, ale folder będzie Cię przeklinał przez trzy pokolenia i sprawi, że będziesz miał gówno przy składaniu. Wykonywałem wszystkie nacięcia w oryginalnej blasze, a dwa zagięcia wykonywałem na końcu. Aby być jeszcze bliżej realiów folderu i materiału, zamiast "zagiętych krawędzi" wykonałbym szkicowane zagięcia, które mniej nadają się do fałd o kilku stopniach. Zwróć uwagę na promień gięcia. Masz załączony obraz pb, który będzie łatwiejszy do odczytania.
Pozdrowienia
Witam, znalazłem dziś rano
Chodzi o to, że moje "normalne usuwanie materiału " nie zostało sprawdzone
Udaje mi się rozłożyć
Dziękuję za pomoc ;)
Witam
Czy spłaszczenie jest dobrze wykonane na wszystkich fałdach?
Pozdrowienia
Teraz wystarczy zamknąć pytanie
Wskazanie najlepszej odpowiedzi