Witam
Chciałbym mieć mgliste pojęcie o tym, jak to może wyglądać, ponieważ myślę, że mój tył jest zbyt okrągły...
Czy istnieje szybka metoda, aby to sprawdzić?
sans_titre.png
Witam
Chciałbym mieć mgliste pojęcie o tym, jak to może wyglądać, ponieważ myślę, że mój tył jest zbyt okrągły...
Czy istnieje szybka metoda, aby to sprawdzić?
Witam
Aby zobaczyć to dość skomplikowane zbrojenie, przeszedłbym albo przez powierzchnię, albo przez blachę sektor po sektorze, oto najszybszy, ... Powodzenia @+.
Ar.
Dobra robota ;-)
Tak, możesz w widoku profilu
Utwórz szkic biegnący wzdłuż obwodu bagażnika i tylnego panelu kabiny
i tworzysz powierzchnię wyciągniętą , ponieważ wydaje się, że znajduje się na tej samej płaszczyźnie
Opublikuj widok profilu poprzez wstawienie zdjęcia (pocztówka ze słońcem i podwójną górą)
lub plik, który w zależności od wersji będzie możliwy do odczytania przez właścicieli Twojej wersji lub SUP
lub wrzuć w Parasolid i tam każdy będzie mógł zobaczyć
@+
dla Forda Model A 5
Oto proporcje
witam dziękuję za informacje, polegałem na załączonym zdjęciu + bitach, które zmodyfikowałem w skrzynce w zasobniku
Ford ma stwierdzić, że Twój Model A różni się od tego z gt22. :p
Hello@Mick
Sugeruję użycie techniki często używanej w przypadku planów, istnieje sporo samouczków, które wyjaśniają, jak to zrobić. To da ci wyobrażenie o możliwym sposobie.
Zwłaszcza, że przypadkiem masz quasi 3D plan. Rzeczywiście, funkcja widoku przekroju z modelu 3D pozwala na wykonanie wszystkich linii, aby uzyskać praktycznie dowolne wygładzenie.
To tak, jakbyś miał niebieski wydruk wycięty w plasterku, więc więcej linii niż ujęcie z 3 widokami
Na szczęście w starych modelach jest kilka skomplikowanych tłoczonych kształtów, więc jest to łatwiejsze do wykonania.
Pozdrowienia
Witam @Mick
Czy możesz potwierdzić nazwę samochodu? ale przede wszystkim jego wersja!
Zrozumiałem, dlaczego uważasz, że twój tył jest zbyt okrągły, gdy patrzysz na model @gt22
Pozdrowienia
To jest Mathis MY, ale było bardzo, bardzo mało modeli spyder, już nie istnieje
Witam @Mick
Czy zrozumiałeś rozwiązanie, które ci proponuję? Możemy o tym porozmawiać, jeśli chcesz
Pozdrowienia