Blacha na drewnianej ramie

Witam

Chciałbym mieć mgliste pojęcie o tym, jak to może wyglądać, ponieważ myślę, że mój tył jest zbyt okrągły...

Czy istnieje szybka metoda, aby to sprawdzić?

sans_titre.png
1 polubienie

Witam

Aby zobaczyć to dość skomplikowane zbrojenie, przeszedłbym albo przez powierzchnię, albo przez blachę sektor po sektorze, oto najszybszy, ... Powodzenia @+.

Ar.

1 polubienie

Dobra robota ;-)

Tak, możesz w widoku profilu

Utwórz szkic biegnący wzdłuż obwodu bagażnika i tylnego panelu kabiny

i tworzysz powierzchnię wyciągniętą , ponieważ wydaje się, że znajduje się na tej samej płaszczyźnie

Opublikuj widok profilu poprzez wstawienie zdjęcia (pocztówka ze słońcem i podwójną górą)

lub plik, który w zależności od wersji będzie możliwy do odczytania przez właścicieli Twojej wersji lub SUP

lub wrzuć w Parasolid i tam każdy będzie mógł zobaczyć

@+

dla Forda Model A 5

Oto proporcje

https://www.ouestfrance-auto.com/voiture-occasion/ford-model-a-essence-boulogne-billancourt-hauts-de-seine-15949217.html#&gid=1&pid=1

1 polubienie

witam dziękuję za informacje, polegałem na załączonym zdjęciu + bitach, które zmodyfikowałem w skrzynce w zasobniku

blanc_cab_1.jpg
1 polubienie

Ford ma stwierdzić, że Twój Model A różni się od tego z gt22. :p

1 polubienie

Hello@Mick

Sugeruję użycie techniki często używanej w przypadku planów, istnieje sporo samouczków, które wyjaśniają, jak to zrobić. To da ci wyobrażenie o możliwym sposobie.

Zwłaszcza, że przypadkiem masz quasi 3D plan. Rzeczywiście, funkcja widoku przekroju z modelu 3D pozwala na wykonanie wszystkich linii, aby uzyskać praktycznie dowolne wygładzenie.
To tak, jakbyś miał niebieski wydruk wycięty w plasterku, więc więcej linii niż ujęcie z 3 widokami

Na szczęście w starych modelach jest kilka skomplikowanych tłoczonych kształtów, więc jest to łatwiejsze do wykonania.

Pozdrowienia

Witam @Mick

Czy możesz potwierdzić nazwę samochodu? ale przede wszystkim jego wersja!

Zrozumiałem, dlaczego uważasz, że twój tył jest zbyt okrągły, gdy patrzysz na model @gt22

Pozdrowienia

1 polubienie

To jest Mathis MY, ale było bardzo, bardzo mało modeli spyder, już nie istnieje

Witam @Mick

Czy zrozumiałeś rozwiązanie, które ci proponuję? Możemy o tym porozmawiać, jeśli chcesz

Pozdrowienia