Blacha

Witam 

Moje pytanie brzmi : czy są jakieś parametry, których użytkownik stacji roboczej musiałby dotknąć, aby nie móc już wykonywać zagięć poniżej 90° z funkcją zagiętej blachy na krawędzi

Zobacz komunikat o błędzie załącznika

Dziękuję za komentarze

mess_error.png

WITAM???? !!!

Nie tłumaczę sobie problemu...

Ta operacja jest skuteczna po prostu poprzez kliknięcie strzałki w górę lub w dół, a następnie dostosowanie kąta i długości.

To śnieżyca, jaką masz wersję SW? Mam 2020 Sp4 i jeszcze nie napotkałem tego problemu.

Tak, myślę, że są parametry, myślę, że tak, ale na moim poziomie w blasze nie jestem pewien.

Do zobaczenia na poziomie Visiativ i MyCAD???

Ale informuj mnie o tym.

@+.

AR

Witam

Tylko po to, żeby wiedzieć, że to normalne, że jesteś w kciuku???

Niech moc będzie z tobą

2 polubienia

Witam

Być może kąt jest wymuszony, jeśli dwukrotnie klikniesz funkcję zgięcia

Jakie są parametry blachy (w szczególności tłumienie gięcia)?

1 polubienie

Witaj AR

Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź

Mam wersję 2019 sp5 na innych stacjach roboczych w mojej pracy, wszystkie mają możliwość złożenia w zakresie od 0° do 180°

Co masz na myśli mówiąc: Widzieć na poziomie Visiativ i MyCAD???

Witaj stefbeno

Pracujemy z czynnikiem K

Witam @mmaheux i witam wszystkich, 

Często jest to problem związany z opcjami systemu, który zmienia się w czasie i który wpływa na niektóre funkcje, 

Test można wykonać z Solidworks Rx (patrz Pj) Po otwarciu sesji wykonaj test, 

Jeśli kąt minie, będziesz musiał zresetować opcje z rejestru i ewentualnie spróbować ponownie załadować jednego z kolegów, aby znaleźć lokalizacje plików itp. (za pośrednictwem pomocy dotyczącej tworzenia kopii zapasowych parametrów) 

rx_2019.png
4 polubienia

Myślę, że problem jest bardziej z ustawieniami w zakładce "Długość giętego arkusza". Musisz wybrać opcję po lewej stronie (Zewnętrzne wirtualne skrzyżowanie), aby móc obniżyć kąt poniżej 90°.

2 polubienia

Witaj mmaheux,

Tak, powiedziałem to, kiedy poszedłem do nich, jeśli to się utrzyma.

I tak, nie miałem, że byłeś w calach, widziany przez OBIWAN, to co należy sprawdzić, zwiększając wartość.

Powodzenia... @+.

AR. 

Wymiary zakładki oznaczonej jako "Długość złożonego arkusza" wydają się być moim zdaniem prawdopodobnym źródłem problemu. Aby zmniejszyć kąt do mniej niż 90 stopni, musisz wybrać opcję, która znajduje się najdalej w lewo (Zewnętrzne skrzyżowanie wirtualne).