Drodzy przyjaciele,
Umieszczam film demonstrujący mój problem, Solidworks 2015 premium pobiera go podczas uruchamiania, a następnie przechodzę do sprawdzenia w dodatku przybornika, czy są zaznaczone obie opcje. Następnie próbuję go aktywować w przyborniku i oferuje mi okno, którego nigdy nie widziałem.
Następnie wypróbowuję POLECENIE ŁĄCZNIKÓW , które ma za zadanie wygenerować odpowiadającą otworowi wykonanemu wcześniej za pomocą narzędzia do wiercenia. Być może mam zły katalog w opcji pomocy w wierceniu w narzędziu, dlatego nie może znaleźć bazy danych związanej z toolboxem?
Zobacz załączony film
https://youtu.be/zLsVEfX3Q3o
W końcu rozwiązałem swój problem, wszystko, co musiałem zrobić, to wskazać przedstawiciela, w którym znajdowała się baza danych zestawu narzędzi.
W sekcji Pomocnik wiercenia w opcjach i przyborniku umieszczam dane c:/solidworks jako domyślny katalog
2 polubienia
Witam
Postaw swoje pytanie jako rozwiązane.
Może to później pomóc innym ludziom.
Julia
1 polubienie
Witam
Kilkakrotnie kliknąłem na Twoją odpowiedź przy wyborze "ta odpowiedź rozwiązała mój problem", ale nie jestem pewien, czy jest to procedura, którą należy zastosować.
Czy mam kliknąć poniżej twojej odpowiedzi, czy poniżej mojej? Myślę, że to jest pod twoją odpowiedzią? Nie
Chciałbym robić rzeczy poprawnie, pozostaje to moim najlepszym rozwiązaniem, aby rozwiązać moje problemy z Solidworks.
Zwykle możesz podjąć uchwałę w sprawie swojej odpowiedzi.
Pozdrowienia
Witaj Yannick,
Zastanawiałem się, czy istnieje samouczek dotyczący kroków, gdy zadajesz pytanie o lyncoa, bardzo by mi to pomogło.
Dziękuję