Witam
Właśnie przełączyłem standard sw 2021 na standard sw2023, w tej wersji nie ma już przybornika??
Na czym polega procedura?
Dziękuję
Witam
Właśnie przełączyłem standard sw 2021 na standard sw2023, w tej wersji nie ma już przybornika??
Na czym polega procedura?
Dziękuję
Witam
Czy suplement jest aktywowany?
Dla mnie zestaw narzędzi jest tylko w wersji premium. Nie w wersji standardowej
Ja również powiedziałbym, że SOLIDWORKS Toolbox z SOLIDWORKS Premium lub SOLIDWORKS Professional.
Witam
Dodam, że jeśli masz licencje, które mają więcej niż 10 lat, poziom SW Office jest wystarczający dla Toolbox (w 2022 roku, nie sprawdzone w 2023 roku, który jest testowany).
Tak, mam wrażenie, że nie jest już dostępny z sw2023...
Bardzo denerwujące otwieranie moich starych plików!!
Tak, ale w dodatkach nie ma przybornika
Jeśli go tam nie ma, oznacza to, że wystąpił błąd w doborze komponentów podczas instalacji lub dlatego, że licencje nie pozwalają na uzyskanie programu Toolbox
Tak, ale ze standardem sw 2021 miałem dostęp.
więc nie mogę już otworzyć moich starych zestawów
Nie przypominam sobie, żeby SW zmienił cokolwiek w mini licencji, aby mieć Toolbox.
Po tym, jak z punktu widzenia oprogramowania i wszystkich, którzy używają go od lat, generalnie odradzamy pracę bezpośrednio z plikami Toolbox.
Wyodrębnij swoją bibliotekę, tak, ale generalnie nie używaj bezpośrednio w ASM.
Edycja: aby dokończyć mój punkt widzenia: Instalacja w Toolbox - 2021 - Pomoc SOLIDWORKS
Dziękuję za odpowiedź
Więc jeśli miałeś go wcześniej, to dlatego, że z pewnością masz wyższą licencję niż standardowa.
Skłaniam się bardziej ku problemowi z instalacją.
Nie, właśnie miałem standard, zrobiłem nową instalację ale bez zmian.
@Cyril_f , potwierdzam w standardzie 2020 brak dostępu do zestawu narzędzi.
Czy jesteś pewien , że @loic.villemont nie posiadałeś wersji wyższej niż standardowa?
I potwierdzam, że toolbox= należy unikać!
@loic.villemont Instalujesz za pomocą obrazu administracyjnego lub bezpośrednio za pośrednictwem menedżera instalacji?
Bjr,
Ponieważ korzystam z SW Pro, mam toolbox, problem polega na tym, że licencje std nie mogą otworzyć części z tolboxa, oczywiście moi koledzy nie mogą używać moich komponentów tolbox. W związku z tym jestem zobowiązany do stworzenia tolbox, a następnie zapisania ich krok po kroku i umieszczenia ich w moim ASM, aby mógł być używany przez cały BE.
Więc rzadko go używam.
Stworzyłem bibliotekę większości komponentów, których potrzebujemy (, nakrętki, piny, klucze itp.) i to właśnie ta biblioteka jest dostępna dla całego BE.
Niech moc będzie z wami.
Czy możliwe jest posiadanie pliku ZIP tej biblioteki, którą utworzyłeś?
Dziękuję
Witam
Jezeli to ci pomoze to sciagnam ci zeby miec srubki i inne, poniewaz z mojej strony mialem ten sam problem wiec sam dorobilem przykręcanie i podklad
W przeciwnym razie, jeśli masz dostęp, dostępna jest biblioteka Visiativ (dla użytkowników myCADtools):
https://mycad.visiativ.com/centre-de-ressource/produits?categories[0]=14241&kategorie[1]=14304&kategorie[2]=14302&kategorie[3]=14300&kategorie[4]=14309&kategorie[5]=14322&kategorie[6]=14279&kategorie[7]=14280&kategorie[8]=14298&kategorie[9]=14299&kategorie[10]=14311&kategorie[11]=14294&kategorie[12]=14242&kategorie[13]=14306&kategorie[14]=14308&biblio
Można tam znaleźć wiele.
Uważaj na biblioteki w plikach do pobrania (jakiekolwiek by one nie były), nie zawsze są dokładne (materiał-wymiary-standardy...) muszą być sprawdzone.
Ogólnie rzecz biorąc, szybko zdajesz sobie sprawę, że łatwiej jest je tworzyć samodzielnie, jeśli tylko czas, który zamierzasz poświęcić na aktualizację właściwości niestandardowych...