Nadal nie ma nikogo na płytce PCB SW?

Cześć społeczności, mam nadzieję, że dobrze sobie radzicie od dłuższego czasu.

Szukam konkretnej opcji na płytce PCB SW, "łezek", więc zastanawiam się, czy są tu jakieś osoby, które mogą mi pomóc, czy też powinienem porzucić wszelką nadzieję z tym oprogramowaniem. Jest to podstawowa opcja, która istnieje we wszystkich programach do tworzenia PCB, od najdroższych do najbardziej kiepskich, ale oczywiście nie na płytce drukowanej Solidworks, rzekomo obsługiwanej przez Altium.

Dziękuję.

PS: Widzę, że moja sugestia dodania PCB Solidworks do listy produktów CAD nie została zachowana, więc daje to wskazówkę co do odpowiedzi na moje pytanie...

Hello@Sylk

Problem polega na tym, że PCB oprogramowania jest dodatkiem, a nie dodatkiem.
Dodatki mają tę szczególną cechę, że są skierowane do użytkowników niszowych, co przekłada się na niewielką obecność na forach. 
Nie wiem nawet, czy silni faceci na infolinii byliby w stanie odpowiedzieć!

W takich przypadkach najlepiej jest przejść do forum dodatków, które jest w 95% w języku anglo-amerykańskim lub bezpośrednio do Altium.
Napotkałem ten problem w dodatku związanym z MODO i znalazłem odpowiedzi na forum amerykańskim, ale od tego czasu SW natywnie integruje oryginalne pliki MODO

Pozdrowienia

PS: tak tak z ciekawości , co za zainteresowanie dla Ciebie w posiadaniu PCB w SW. Naiwnie myślałem, że płytka drukowana to część jak każda inna.

1 polubienie

Witam @Zozo_mp 

Rzecz w tym, że w Altium Designer jest o wiele więcej funkcji niż w wersji ultra-lite oferowanej przez SW PCB. Tak więc, nawet jeśli znajdę sposób na użycie PCB dzięki dokumentacji Altium, okazuje się, że brak wszystkich jego opcji w PCB uniemożliwia mi uzyskanie tych samych wyników. Myślę więc, że serwis posprzedażowy Altium nic mi nie daje. Wolałbym, aby prośba o dodanie funkcji była kierowana do działu obsługi posprzedażnej SW. Ale pomijając fakt, że nie wiem z kim się skontaktować, wątpię, żeby zadali sobie trud zintegrowania ich na wyłączną prośbę mojej mało znaczącej osoby...

PS: Zainteresowanie polega na tym, aby móc łatwiej integrować i dostosowywać płytki PCB do projektów oprogramowania (zespołów), takich jak obudowy, modele i inne elementy pomocnicze, takie jak mechanizmy, bateria itp.

Witam @Sylk
Nadal korzystasz z płytki PCB oprogramowania? Twoja opinia utwierdza mnie w przekonaniu, że nawet nie próbowałem oceniać ich rozwiązania. Od momentu, w którym powiedzieli mi, że nie śledzą wydań Altium, ale że zintegrowali poprawioną wersję, czułem, że idzie to pod ścianę.
Z mojej strony korzystamy z Circuitworks, ale wsparcie nie jest lepsze...