Witam
Dziękuję Lucasowi Prieurowi, ale nie jest to zbyt czyste i uniemożliwia mi odzyskanie właściwości "listy cięć", ale dziękuję za Twój wkład, potwierdza, że nie jest to możliwe.
Chamade: Tak, próbowałem, poprzez przesunięcie antequalities z przesunięciem 0 lub bardzo małym. Następnie próbowałem skopiować antys, co nie działa. Potem próbowałem też przekonwertować do formatu DXF i DWG, z opcją "zamień splajny na krzywą" z opcją "Solidworks", a następnie wstawić do szkicu, ale tutaj otrzymuję mini-odcinki linii i jest to dla mnie bezużyteczne, chyba że uda mi się je wygładzić. ... oraz doskonała ciągłość między segmentami linii.
--> To, czego potrzebuję, to możliwość odzyskania promieni krzywizn części kutych lub spawanych mechanicznie, aby wysłać do produkcji z właściwościami części, takimi jak długości, masa liniowa itp. i listę cięć.
Te części pochodzą od projektantów (i trochę sobie odpuścili) i trzeba je wyprasować na SdW, aby zrobić 3D i rysunki dla kotlarzy.
Myślę więc, że nie będę miał innego wyjścia, jak tylko wziąć wszystko w promieniach appoksymatywnych i zrobić przybliżony ślad na wierzchu.
Więc nikt nie wie, czy SW może pobrać tego rodzaju informacje, aby przekształcić splajn w krzywe?
W przeciwnym razie gt22 to kawałek kotłownictwa, pręty do wygięcia, aby nadać pożądany kształt.
W każdym razie dziękuję wszystkim za pomoc i jeśli ktoś wie, jak przekształcić splajn w użyteczne informacje (współrzędne, plik Excel, szablon, ...) proszę dać mi znać.
Dobry wieczór wszystkim.