Ploter i dopisek

Witam

Mam problemy z drukowaniem planów (ploter HP designjet T610).

Gdy plany są bardzo duże, nie drukuje mi wszystkiego za mnie, a i tak jest pusty obszar, na ploterze pojawia się komunikat o błędzie informujący mnie, że pamięć wewnętrzna jest pełna i że informacje zostaną utracone.

Próbowałem dowiedzieć się, czy możemy pobawić się jakością wydruku planu na Solidworks, ale bez powodzenia.

Wiek (a zwłaszcza brak pamięci) mojego trackera wydaje się być przyczyną problemu.

Badamy więc możliwość zmiany trackera A0. Poradzono mi ploter kompatybilny z postscriptum, a to podnosi rachunek. Zwłaszcza, że nie jestem pewien, czy jestem w ogóle zainteresowany posiadaniem plotera post script do drukowania solidworks (mam wrażenie, że bardziej do plików graficznych z tego co czytałem..)

Krótko mówiąc, czy masz jakieś sugestie dotyczące wyboru plotera, lub jakieś uwagi na temat ploterów post script.

Nasze zużycie papieru naprawdę różni się znacznie w zależności od okresu. Możesz użyć kilku rolek w miesiącu i nie drukować przez kilka miesięcy.

Dziękujemy za Twoją opinię

Witam

Jeśli zapiszesz swoje plany jako plik PDF, a następnie rozpoczniesz drukowanie, to działa??? Może to uniknąć zakupu nowego trackera, gdy nadal działa.

1 polubienie

W ploterach zwykle można zmienić rozdzielczość (w menu Jakość na moim ploterze), co oszczędza dużo pamięci, przechodzisz do 300 pp (300 pixcel na cal), co w większości przypadków jest więcej niż wystarczające. Domyślnie często są one ustawione na 600 lub +, co znacznie zwiększa wagę planów, w przeciwnym razie pdf, jak podaje  ac cobra 427 .

Możesz również przesłać nam zrzuty ekranu z ustawieniami swojego trackera, zobaczymy, co można zmienić i czy można to poprawić.

2 polubienia

Nie zawsze działa to w przypadku plików PDF.

Czasami jest nawet na odwrót. Zgodnie z harmonogramem nie mogę wydrukować pliku PDF, ale mogę wydrukować za pomocą projektu