Ostatnio mam problem z wyświetlaniem na niektórych rysunkach. Mój widok jest ustawiony na linię nieciągłą zamiast linii normalnej, mogę zmienić styl wyświetlania rysunku, automatycznie resetuje linie do nieciągłych.
Próbowałem umieścić cały mój arkusz w rozdzielczości, ale pod koniec ładowania oddaje mi go z lekkim oświetleniem. Zdarza się to tylko na niektórych rysunkach i mam cięższe rysunki.
To nie są krawędzie styczne, jeśli przerobię te same widoki na tym samym rysunku, krawędzie są normalne, więc nie są to właściwości rysunku.
Ponowne wykonanie widoków, gdy pojawi się ten problem, jest zatem rozwiązaniem, ale jest restrykcyjne, zwłaszcza gdy nie wiesz, dlaczego występuje problem.
Jeśli jest to ten sam błąd, który masz, wygląda na to, że oprogramowanie myli niektóre komponenty z kopertami, więc zmieniłem właściwości dokumentu, czcionkę linii komponentów koperty na styl (ciągły) i grubość (mocna linia).
Konieczna może być rekonstrukcja, a nawet doładowanie planu.
Oczywiście, jeśli musisz rozróżnić komponenty normalne i obwiedniowe, może to stanowić problem.
Jeśli ktoś ma lepsze rozwiązanie, jestem jak najbardziej za.