Obróbka narożników blachy

Cze wszystkim

Trochę głupie, ale istotne pytanie:

Zrobiłem plany na kilka blaszanych okładek. Czy jest jakiś parametr w blasze, który sprawia, że moje narożniki pasują lepiej niż to, co mam w tej chwili?

Na zdjęciu po lewej stronie narożnik z prześwitem 2mm (który jest za duży). Po prawej stronie zrobiłem funkcję zamkniętego narożnika, która daje mi świetny wynik. Ale wykonywanie tej funkcji na każdym rogu moich prześcieradeł wydaje mi się nieco żmudne.

Zakładam, że istnieje szybkie i łatwe rozwiązanie, ale co to jest?

Z góry dziękuję

coin_tolerie.jpg

Witam

I tak, jest rozwiązanie, ale zwiększa to rozmiar pliku, co robię, umieszczam adnotację na rysunku.

Jeśli chodzi o funkcję, musisz przejść do modułu blachy, nie mogę zrobić zrzutu ekranu, ponieważ mój komputer działa.

Proszę bardzo, informuj mnie na bieżąco, gdy tylko będę miał wolną chwilę, zrobię zrzut ekranu...

@+.

1 polubienie

Witam

Jeśli Twoje okładki to po prostu panel z 4 zagięciami, po prostu wybierz w funkcji blachy "blacha wygięta na krawędzi" i ustaw żądany odstęp między każdym zagięciem. Potem zależy to również od początkowego pomysłu na projekt. Być może dokładniejsze uchwycenie maski mogłoby rzucić na nią nieco światła. 

Pozdrowienia.

2 polubienia

Cześć, oto znowu jestem,

Tak więc w SW2018 SP4,

Oto mój zrzut ekranu...

@+.

AR.

2020-07-28_115524.jpg

A oto kolejny zrzut ekranu...

2020-07-28_115607.jpg

A oto ostatnia, która potwierdza moją odpowiedź...

@+.

AR

2020-07-28_115620.jpg