Witam, Czy wiesz, czy możliwe jest, aby rysunek podążał za daną trajektorią? podobnie jak w Solidworks, umieszczasz ograniczenia i może to podążać za trajektorią, ale czy jest to możliwe w Draftsight?
Z góry dziękuję
Witam, Czy wiesz, czy możliwe jest, aby rysunek podążał za daną trajektorią? podobnie jak w Solidworks, umieszczasz ograniczenia i może to podążać za trajektorią, ale czy jest to możliwe w Draftsight?
Z góry dziękuję
O ile mi wiadomo, nie w wersji darmowej.
A w wersji płatnej, czy uważasz, że jest to możliwe?
Prawdopodobnie nie.
Draftsight nie jest oprogramowaniem parmetrycznym, nie ma żadnych możliwych ograniczeń między encjami
W porządku. Czy znasz jakieś inne oprogramowanie, które pozwoliłoby Ci związać obiekt inny niż Solidworks?
dowolne oprogramowanie parametryczne.
SolidEdge (darmowe 2D), Creo, Catia, Topsolid, dla najbardziej znanych
W rzeczywistości szukam oprogramowania, które pozwoli mi rysować plany, aby móc je zwymiarować i móc wstawić trajektorię oraz aby móc sprawić, by ta trajektoria podążała za skrobakiem o danym rozmiarze, aby sprawdzić, czy przejdzie bez uderzania w ściany, które oprogramowanie wydawałoby się najbardziej odpowiednie do tego?
Dziękuję za pomoc!
W takim przypadku można skorzystać z rysunku 2D w oprogramowaniu Solidedge.
Jest parametryczny, więc podążanie za trajektorią powinno działać.
Poza tym to nic nie kosztuje ;-)
Właśnie go zainstalowałem i postaram się zobaczyć, jak to działa, nigdy go nie używałem i nie mam pojęcia o tym oprogramowaniu. Dziękuję za pomoc, w każdym razie jest miło!
Ale nadal zastanawiam się, czy trajektorie i w pewnym sensie dynamika są dostępne tylko w Solidedge 3D, tym, który jest płatny. Zamierzam to wszystko przeorganizować