Przenoszenie naprężeń z podzespołu do zespołu głównego

Witam

Mam taki montaż:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Główny montaż (produkt):
     Podzespół1 (produkt)
          - Część 1
          - Część 2
          - Naprężenia między częściami podzespołu 1
     Podzespół2
          - Część 3
          - Część 4
         - Naprężenia między częściami podzespołu 2
     Podzespół3
          - Część 5
          - Część 6
          - Naprężenia między częściami podzespołu 3
Wiązania między podzespołami

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Aby ułatwić tworzenie animacji w warsztacie DMU Kinematics, zaleca się, aby mój zespół był zbudowany ze wszystkimi moimi ograniczeniami bezpośrednio między moimi częściami w moim zespole głównym w następujący sposób:

---------------------------------------------------------

Główny montaż (produkt):
          - Część 1_sous-montaż 1
          - Lemiesz montażowy 2_sous 1
          - Część 3_sous-montaż 2
          - Część 4_sous-Montaż 2
          - Część 5_sous-montaż 3
          - Część 6_sous-montaż 3
Naprężenia między wszystkimi częściami

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

W jaki sposób można wyciąć części podzespołu i skojarzone z nimi wiązania i wkleić je do zespołu głównego?

W widoczny sposób mogę wycinać/wklejać części różnych podzespołów, ale nie ograniczenia podzespołów.

Z góry dziękuję za radę/

Witam

W zespole głównym, w drzewie, można kliknąć prawym przyciskiem myszy jeden z podzespołów i wybrać polecenie dekompozycji podzespołu. Wiązania podzespołów znajdują się zarówno w zespole głównym, jak i w częściach. Konieczne będzie zwolnienie części, które zostały zamocowane (f) w podzespołach , aby uniknąć nadmiernego ograniczenia zespołu głównego.

Witam @fperan jeśli masz zrzut ekranu funkcji "dekompozycja" 

W MD2 nie mam tego polecenia w projekcie złożenia!

1 polubienie

Tak, czy nie byłaby to bardziej funkcja solidworks?

http://help.solidworks.com/2012/french/solidworks/sldworks/dissolving_a_sub_assembly.htm