Ok spróbuję :)
Jeśli nie, to czy mógłby Pan/Pani wskazać nam obszar , którego dotyczy wada? Powiększając, aby uniknąć problemów z prywatnością!
Cóż, nie mogę znaleźć tego obszaru! Nie wiem, jak to zlokalizować
Otwórz ponownie plik IGES (lub STEP214 ;-) ), kliknij prawym przyciskiem myszy funkcję objętości lub powierzchni ciała, a następnie "Importuj diagnostykę", "Spróbuj naprawić wszystko".
Aby uzyskać informacje o błędach, możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy powierzchnię "Powiększ przy zaznaczeniu".
Tak, to jest w toku! (1 liście z 880 ciałami, zwykle zajmuje trochę czasu w domu ....)
Jak powiedziałem na początku, najprostszym sposobem jest ponowne zaimportowanie części :)
Spójrz, gdzie linie są niebieskie
Problem polega na tym, że gdy masz niebieskie linie, występuje nieciągłość powierzchni
Powiększ więc i zwizualizuj wszystkie swoje niebieskie linie i dostosuj to, czego potrzeba.
Opublikuj swój krok, jeśli nie jest to tajemnica państwowa
Zobacz ten samouczek
https://www.youtube.com/watch?v=d4QvZ74cINM
@+
Oto jeden z plików, z którym mam problem jako załącznik. Jest w wersji z 2014 roku
Nie mogę go zamienić w ciało:(
impression_3d_05-10-2015-deleteface2.sldprt
post krok lub parasolid nie wszyscy mamy tę samą wersję SW
nie mogę otworzyć pliku Nadal korzystam z oprogramowania SW 2012
@+
Czy możesz opublikować ten sam w IGES lub innym? Ten, którego używasz, aby uzyskać sldprt. Dla tych, którzy korzystają z wcześniejszych wersji oprogramowania.
Edit: zgadzam się z GT22!
Oto jest w IGES, ta część jest tylko częścią końcowego kawałka, ale to właśnie ta część sprawia mi problemy.
impression_3d_06-10-2015-deleteface2.igs
Tu są twoje problemy, nieciągłości są zaznaczone na niebiesko
brakuje Ci 2 probówek
To dziwne, nie mam takich samych niespójności w moich:
A te powierzchnie zniknęły podczas przenoszenia do pokoju, nie ma problemu w całym pomieszczeniu:
Oto zrzuty ekranu z testem naprawczym
Czyli masz problem ze swoim modelowaniem
@+
O tak, przy wszystkich poprawkach i różnych typach używanych plików, na pewno mam problemy z modelowaniem, próbuję je zidentyfikować i naprawić!
Czy ten widok jest normalny?
Mam wiele wątpliwości
Jesteś modelem tego utworu
@+
Tak tak, ale w trybie "DIY" były to wytłoczenia, następnie "Połącz", następnie transfery w IGES, a następnie częściowe przekopywanie....
W ten sposób, czy byś to lubił?
Metoda, bo jak mówią niektórzy, lepiej nauczyć kogoś łowić ryby, niż przynieść mu rybę (gt22? ;-) ), oto jak postąpiłem:
- Importowanie diagnostyki
- Spróbuj wszystko naprawić (jest wtedy 5 nieciągłości)
- Dla każdej pozostałej nieciągłości kliknij prawym przyciskiem myszy "Napraw nieciągłość", aż do ostatniej.
- Mam wtedy 4 ciała wolumetryczne.
- Na bramie nadal występuje usterka. Wstaw/Twarz/Usuń, wybór 5 lewych ścian (5 kroków 4, jest bardzo mała. Wybierz opcję "Usuń i uzupełnij nieciągłości" i Zatwierdź
impression_3d_06-10-2015-deleteface2-blf.sldprt
Wow, dziękuję Benoit! Świetnie, właśnie próbowałem dzięki twojemu samouczkowi i działa :)
Proszę. W przypadku tego rodzaju problemów jest to trochę indywidualna sytuacja.