Przekształcanie powierzchni w wolumin — oprogramowanie

Ok spróbuję :)

Jeśli nie, to czy mógłby Pan/Pani wskazać nam obszar , którego dotyczy wada? Powiększając, aby uniknąć problemów z prywatnością!

1 polubienie

Cóż, nie mogę znaleźć tego obszaru! Nie wiem, jak to zlokalizować

Otwórz ponownie plik IGES (lub STEP214 ;-) ), kliknij prawym przyciskiem myszy funkcję objętości lub powierzchni ciała, a następnie "Importuj diagnostykę", "Spróbuj naprawić wszystko".

Aby uzyskać informacje o błędach, możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy powierzchnię "Powiększ przy zaznaczeniu".

3 polubienia

Tak, to jest w toku! (1 liście z 880 ciałami, zwykle zajmuje trochę czasu w domu ....)

1 polubienie

Jak powiedziałem na początku, najprostszym sposobem jest ponowne zaimportowanie części :)

Spójrz, gdzie linie są niebieskie

Problem polega na tym, że gdy masz niebieskie linie, występuje nieciągłość powierzchni

Powiększ więc i zwizualizuj wszystkie swoje niebieskie linie i dostosuj to, czego potrzeba.

Opublikuj swój krok, jeśli nie jest to tajemnica państwowa

Zobacz ten samouczek

https://www.youtube.com/watch?v=d4QvZ74cINM

@+

1 polubienie

Oto jeden z plików, z którym mam problem jako załącznik. Jest w wersji z 2014 roku

Nie mogę go zamienić w ciało:(

impression_3d_05-10-2015-deleteface2.sldprt

post krok lub parasolid nie wszyscy mamy tę samą wersję SW

nie mogę otworzyć pliku Nadal korzystam z oprogramowania SW 2012 

@+

1 polubienie

Czy możesz opublikować ten sam w IGES lub innym? Ten, którego używasz, aby uzyskać sldprt. Dla tych, którzy korzystają z wcześniejszych wersji oprogramowania.

Edit: zgadzam się z GT22!

1 polubienie

Oto jest w IGES, ta część jest tylko częścią końcowego kawałka, ale to właśnie ta część sprawia mi problemy.

impression_3d_06-10-2015-deleteface2.igs

Tu są twoje problemy, nieciągłości są zaznaczone na niebiesko 

brakuje Ci 2 probówek

1 polubienie

To dziwne, nie mam takich samych niespójności w moich:

A te powierzchnie zniknęły podczas przenoszenia do pokoju, nie ma problemu w całym pomieszczeniu:

Oto zrzuty ekranu z testem naprawczym

Czyli masz problem ze swoim modelowaniem

@+

O tak, przy wszystkich poprawkach i różnych typach używanych plików, na pewno mam problemy z modelowaniem, próbuję je zidentyfikować i naprawić!

1 polubienie

Czy ten widok jest normalny?

Mam wiele wątpliwości

Jesteś modelem tego utworu

@+

Tak tak, ale w trybie "DIY" były to wytłoczenia, następnie "Połącz", następnie transfery w IGES, a następnie częściowe przekopywanie....

W ten sposób, czy byś to lubił?

Metoda, bo jak mówią niektórzy, lepiej nauczyć kogoś łowić ryby, niż przynieść mu rybę (gt22? ;-) ), oto jak postąpiłem:

• Importowanie diagnostyki
  • Spróbuj wszystko naprawić (jest wtedy 5 nieciągłości)
  • Dla każdej pozostałej nieciągłości kliknij prawym przyciskiem myszy "Napraw nieciągłość", aż do ostatniej.
  • Mam wtedy 4 ciała wolumetryczne.
  • Na bramie nadal występuje usterka. Wstaw/Twarz/Usuń, wybór 5 lewych ścian (5 kroków 4, jest bardzo mała. Wybierz opcję "Usuń i uzupełnij nieciągłości" i Zatwierdź

impression_3d_06-10-2015-deleteface2-blf.sldprt
4 polubienia

Wow, dziękuję Benoit! Świetnie, właśnie próbowałem dzięki twojemu samouczkowi i działa :)

3 polubienia

Proszę. W przypadku tego rodzaju problemów jest to trochę indywidualna sytuacja.

1 polubienie