Utworzyłem zespół, który przekonwertowałem na Część. Dokonałem kilku zmian, a następnie przekonwertowałem tę część do IGS. Po zaimportowaniu IGS do oprogramowania jeden z korpusów zamienił się w powierzchnię, a nie w wolumetryczną.
Jak przywrócić mu objętość?
Wypróbowałem funkcję "powierzchnia szyta", ale mam tylko jeden element powierzchniowy, więc nie można z niej korzystać....
Wydaje mi się, że gdy użyłem narzędzia diagnostycznego do importu, usunąłem powierzchnię z tego elementu, ale nie mogę znaleźć lokalizacji, jak ją zlokalizować?
Po pierwsze, czy przeprowadziłeś diagnozę importu? Kliknij prawym przyciskiem myszy jedną z funkcji głośności lub powierzchni części "Diagnostyka importu". Rozwiązuje wiele drobnych błędów związanych z przebudową.
Ta funkcja jest dostępna tylko wtedy, gdy nie dodano nowych funkcji w Menedżerze operacji tej części z IGES (brak usuwania materiału, ...).
Czy sprawdziłeś, czy na Twojej powierzchni nie ma nieciągłości przed próbą jej zszycia? Solidworks jest bardzo dobry w uzyskiwaniu prostych końców, aby chodzić tam, gdzie nie powinno być
Dla przypomnienia, jest to model AutoCAD, przekonwertowany na KROK, zarejestrowany jako część, zmodyfikowany, a następnie zarejestrowany jako IGS, aby na koniec zostać pobrany z powrotem jako część :)! Aaaah zagrożenia związane z modelowaniem multimedialnym do druku 3D....
Otwórz ponownie plik IGES (lub STEP214 ;-) ), kliknij prawym przyciskiem myszy funkcję objętości lub powierzchni ciała, a następnie "Importuj diagnostykę", "Spróbuj naprawić wszystko".
Aby uzyskać informacje o błędach, możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy powierzchnię "Powiększ przy zaznaczeniu".