Przekształcanie pliku jednolitego z 2015 r. w plik z 2012 r.

Witam wszystkich,

Pozwólcie, że wyjaśnię mój problem.

Wykonałem projekt szafki z blachy, a blacharz chce moje modele 3D.

Ja jestem w wersji z 2015 roku a on z 2014 roku więc niezgodność.

Nie mogę go wysłać w STEP lub IGS, ponieważ jest dużo małych części o określonych pozycjach i w tym formacie nic nie pozostaje na swoim miejscu, wszystko się rusza, kontenery nie zostają.

Jak mogę to zrobić?

DZIĘKUJĘ

1 polubienie

Witam

Nie ma innego rozwiązania niż STEP lub IGES, ani aktualizacja swojej wersji około 2015 roku. Przepraszam...

Z drugiej strony, gdy tylko otworzy plik STEP lub IGES, musi zaznaczyć wszystkie komponenty (albo z prostokątem obejmującym wszystkie komponenty w oknie 3D, albo z drzewa klikając na pierwszy, a następnie SHIFT i kliknąć na ostatni) i naprawić je (klikając prawym przyciskiem myszy), W ten sposób żadne elementy nie będą się poruszać.

4 polubienia

Czy mogę naprawić moje elementy w oczyszczalni ścieków lub IGS?

1 polubienie

Ok dziękuję

Witam

Spróbuj zapisać plik w Parasolid ( .x_t ),
Zespół utrzymuje co najmniej wszystkie części połączone ze sobą.

W przeciwnym razie niewiele rozwiązań dla giełd:(

2 polubienia

Witam

To po prostu bardzo frustrujące, ale nie sądzę, żeby to było w ogóle wykonalne, ponieważ bez względu na to, jak bardzo bym się starał, nie mogłem znaleźć rozwiązania tego problemu.  I wszystko, co pozostaje, to zdecydować się na alternatywne rozwiązania. Na szczęście był silny.

Witam

Mała sztuczka, której używam do tego rodzaju rzeczy (jeśli dobrze zrozumiałem twoją potrzebę).

Zapisuję swój zespół jako część, a więc w formacie SLDPRT. Powoduje to zamrożenie wszystkiego tak, jak jest, a następnie zapisuję to w kroku, aby rozwiązać problem ze zgodnością. 

Pozdrowienia