Witam
Czy istnieje sposób na konwersję pliku SLDPRT z wieloma bryłami do SLDASM z wieloma częściami.
Próbowałem przejść przez etap eksportu parasolid, aby móc zaimportować bryły w częściach, ale nie przyniosło to pożądanego efektu.
Z góry dziękuję.
Witam
Czy istnieje sposób na konwersję pliku SLDPRT z wieloma bryłami do SLDASM z wieloma częściami.
Próbowałem przejść przez etap eksportu parasolid, aby móc zaimportować bryły w częściach, ale nie przyniosło to pożądanego efektu.
Z góry dziękuję.
Witam
Czy próbowałeś wyeksportować ciała swojego pokoju do innego pokoju?
Witam, jeśli nie trochę dłużej, ale nagrasz 3 razy ten sam utwór, w którym zachowujesz tylko pożądane ciała, które w końcu stworzą 3 różne kawałki, a następnie robisz montaż z 3 części !? Uważaj na zewnętrzne odwołania między kilkoma funkcjami.
Cdt
G.
Witam
Tak, możemy to zrobić.
Otwórz część wielobryłową, w folderze "Korpusy bryłowe" lub "Obiekty powierzchniowe" lub "Lista części spawanych" kliknij prawym przyciskiem myszy i zapisz obiekty.
Wybierz potrzebne obiekty, skonfiguruj model zespołu i model części, który ma zostać użyty, a następnie zaksięguj.
Pozdrowienia.
W przeciwnym razie w menu Plik dostępna jest funkcja "Utwórz zespół z części"
Witam
Sonon, nadal możesz tworzyć konfiguracje swojego wieloobiektowego, z bryłą, w każdej konfiguracji, a następnie utworzyć złożenie i umieścić tam swoje części, a następnie je związać.
Innym rozwiązaniem jest zachowanie tylko pliku części i utworzenie stanów wyświetlania poprzez ukrywanie różnych brył w różnych stanach wyświetlania.
Miłego zakończenia dnia dla wszystkich
Witam
Tak, jest to możliwe.
1-W filtrach musisz wybrać korpus woluminu.
Kliknij 2-krotnie żądaną treść (ciała)
Kliknij 3 razy prawym przyciskiem myszy, a następnie wstaw do nowego pokoju
W ten sposób masz ciało = jeszcze jeden element, istnieje powiązanie z oryginalną częścią, jeśli zmodyfikuję początek, ciało podąża za nim.
Niech moc będzie z wami.
Dziękuję za odpowiedzi.
Ważną kwestią, o której nie wspomniałem, jest liczba ciał: 110.
Próbowałem więc wstawić go do nowego pomieszczenia, ale ponieważ chcę mieć 110 niezależnych, wolę unikać wszelkich rozwiązań, które wymagają powtarzania operacji tyle razy, ile jest ciał.
Witam
W drzewie tworzenia części kliknij prawym przyciskiem myszy folder brył woluminu i zapisz rozmiary:
W funkcji Save Bodies (Zapisz ciała) należy kliknąć na Auto Assignment (Automatyczne przypisywanie). nazwy, odznaczasz odcięte ciała, a następnie klikasz na przeglądaj w obszarze Utwórz zespół, aby nazwać swój zespół i na koniec sprawdzasz poprawność.
Pozdrowienia
@d.roger powiedział:
To manipe, którego widziałem w mycad, ale zapomniałem o nim. Dziękuję i gratuluję +1 d.roger
Niech moc będzie z wami.
Nienaganny, bardzo dziękuję d.roger!