Muszę zrobić wewnętrzną powłokę do prototypowania z solidnej bryły wykonanej zgodnie z projektem.
Biorąc pod uwagę złożoność części, funkcja kadłuba jest niemożliwa, ponadto próbowałem, przechodząc przez powierzchnię i powierzchnie przesunięte, ale walczę......
Czy ktoś ma szybkie i skuteczne rozwiązanie?
Zostawię Ci pokój, aby zobaczyć dostępne dla Ciebie rozwiązania.
Myślę, że problem wynika z małych promieni. Bryła nie wie, jak radzić sobie z promieniami, które stają się ujemne, a zatem nie może wiązać dołączonych do niej powierzchni, ponieważ nie może ich reprezentować. Usuń je i uruchom ponownie funkcję etui.
Przyzwyczajony do pracy z martwymi ciałami stałymi, jest to najbardziej ch.. Nt... Jeśli możesz poprosić o plik bez pozwolenia! Zaoszczędzisz czas!
Rzeczywiście, wakacje są problemem, ale chciałbym utrzymać formę taką, jaka jest.
Nie wahaj się spróbować po swojej stronie z moim plikiem. I sprawdź, czy to możliwe na powierzchni?
Jeśli spojrzysz na mój zrzut ekranu, odniosłem mały sukces na powierzchni, ale drzewo konstrukcyjne jest ogromne i nie wiem, jak wypełnić przestrzeń między moimi dwiema powierzchniami, aby uzyskać objętość.
Rzeczywiście, jeśli zwiększą grubość, szprychy są problemem. Funkcji odsunięcia powierzchni (do 0) można użyć z funkcją pogrubienia. Jeśli masz już powierzchnie, których potrzebujesz, możesz zszyć te powierzchnie ze sobą i utworzyć bryłę lub stworzyć bryłę, która obejmuje całość i użyć przecięcia (uczyń bryłę przezroczystą, pomaga to w tej manipulacji). Można również wyrzeźbić objętość z powierzchniami (~=przecięcie).
Spróbuj przesunąć zewnętrzną powierzchnię o pożądaną grubość do wewnątrz, a aby skorzystać z funkcji "usuwanie materiału za pomocą powierzchni", może być konieczne zszycie powierzchni i w razie potrzeby lekkie wydłużenie.
Jeśli zaokrąglenie stanowi problem, usuń zaznaczenie powierzchni, które mają zostać odsunięte, wydłuż powierzchnie tak, aby się przecinały, w razie potrzeby ponownie je rozgranicz , usuń materiał z powierzchniami i ponownie wykonaj zaokrąglenia.
Tak, ale jesteś już prawie na miejscu, musisz tylko stworzyć powierzchnie między skórą zewnętrzną a wewnętrzną?
W każdym razie, nie ma innego sposobu, aby to zrobić, niż w powierzchni, eliminując niepotrzebne powierzchnie, tworząc możliwe przesunięcie powierzchni int, tworząc ograniczenia powierzchni i tworząc powierzchnie między int a ext.
Możesz już pracować symetrycznie tylko na jednej połowie.
Coyote dokładnie, jestem już prawie na miejscu, ale nie jest łatwo zablokować wszystkie powierzchnie... A potem, jak wypełnić przestrzeń między powierzchniami, aby uzyskać objętość?
Jerome, może spełnić moje oczekiwania, ale na pierwszy rzut oka twoja grubość jest bardzo niska? Nie? Chcę zrobić obudowę o grubości 2 mm. Jak postępowałeś? Czy posiadasz pliki solidworks z drzewem budowania?