Tranfigurowany objętościowo

Witam

Mam problem, mam już zrobioną objętość i powierzchnię chciałbym tę powierzchnię pogrubić o 10mm ale Sw nie chce. Narzędzie do szycia też nie działa.

Jak to zrobić?

Dziękuję

Element2.Krok

Nie mogę pobrać, ale czy wykonaliście rozpoznanie funkcji? 

Masz wersję pro czy premium?

Mam Premium w 2014 roku.

Nie, nie zdawałem sobie sprawy ze swoich obowiązków

Odłożyłem monetę z powrotem

Element2.Krok

Więc teraz jestem zdumiony, że mogę otworzyć tylko plik tekstowy tego kroku! Nie mogłem go odzyskać. Wysłać go w częściach solidworks, aby go zobaczyć? Jestem w 2014 roku, więc nie martw się

Brak PB wydaje się gęstnieć w  SW13.

W którym kierunku zagęścić powierzchnię?

Czy należy go połączyć?

Czy należy go połączyć?

2014-06-25__piece_2.jpg

W przeciwnym razie operacja jest prosta, kliknij prawym przyciskiem myszy zaimportowany, a na dole rozpoznasz funkcję, którą uruchamiasz, i pozwolisz jej się wydarzyć. Z drugiej strony możesz próbować kilka razy, zaczynając od różnych, ponieważ czasami możesz mieć całkowite rozpoznanie, jeśli znajdzie właściwy punkt wyjścia, ale czasami nisko szukasz i klikasz

Czy należy go połączyć?

Edit: przepraszam za wielokrotną odpowiedź, Lynkoa nie chciał publikować...

2014-06-25__piece_2.jpg

Twój wolumin jest złożony zrzut ekranu proszę

nie widząc łatwych

W przeciwnym razie rozciągnij powierzchnie tak bardzo, jak to możliwe, a następnie usuń wszystko, co wystaje

Wszędzie musisz mieć dużo

@+

Chcę go zagęścić w drugą stronę w tym samym kierunku, co ten, który jest już zrobiony.

On mnie nie poznaje

sans_titre.jpg

Witam

W załączeniu znajduje się dokument.

Dziękuję Pro/e

S.B

Pozycja2-10.stp
2 polubienia

Dziękuję, więc jest to możliwe. Ale SW nie może tego zrobić.

Zauważysz, że istnieje różnica w precyzji między górnym cylindrem a dolnym kształtem.

Być może w tym tkwi problem.

S.B

Przerysowując szkic w celu przerobienia powierzchni obrotowej, a następnie ograniczając ją za pomocą krzywej złożonej.

I wreszcie można go zagęścić do wewnątrz.

Z drugiej strony zacząłem od płaszczyzny równoległej do górnej płaszczyzny, aby przerysować szkic.

Ponieważ przy płaszczyźnie równoległej do płaszczyzny po prawej stronie otrzymuję również pb, gdy z funkcją pogrubić do wewnątrz...

więc to działa, ale i tak musisz majstrować... dziwaczny.

2014-06-25_piece2.sldprt

Po prostu wybrałem powierzchnię i pogrubiłem ją o 10mm.

S.B

@ s.b: to na pewno jest szybsze ;-)  !!   Szacunek!

Z drugiej strony, dzięki systemowi przerabiania szkicu obrotowego, może on pozwolić na dostosowanie powierzchni (NONE) za pomocą bryły (import 1), poprzez ponowne wykonanie tych dwóch elementów razem.

W rzeczywistości właśnie próbowałem, jeśli zrobisz otwór 300 mm w środku, funkcja pogrubiania działa. Musi mieć coś zablokowanego w środku

Brawo, znalazłeś miejsce, w którym jest zablokowane

i dobrze poszukiwane w tej dziedzinie

aby zrozumieć, gdzie jest problem

musisz mieć gdzieś nieciągłość

Powiększ, aby zrozumieć 

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/t_Magnifying_Glass.htm?id=fb3b4447693c4225bac57f8d64344223

do+ ;-((