Witam
Mam problem, mam już zrobioną objętość i powierzchnię chciałbym tę powierzchnię pogrubić o 10mm ale Sw nie chce. Narzędzie do szycia też nie działa.
Jak to zrobić?
Dziękuję
Element2.Krok
Witam
Mam problem, mam już zrobioną objętość i powierzchnię chciałbym tę powierzchnię pogrubić o 10mm ale Sw nie chce. Narzędzie do szycia też nie działa.
Jak to zrobić?
Dziękuję
Nie mogę pobrać, ale czy wykonaliście rozpoznanie funkcji?
Masz wersję pro czy premium?
Mam Premium w 2014 roku.
Nie, nie zdawałem sobie sprawy ze swoich obowiązków
Więc teraz jestem zdumiony, że mogę otworzyć tylko plik tekstowy tego kroku! Nie mogłem go odzyskać. Wysłać go w częściach solidworks, aby go zobaczyć? Jestem w 2014 roku, więc nie martw się
Brak PB wydaje się gęstnieć w SW13.
W którym kierunku zagęścić powierzchnię?
Czy należy go połączyć?
Czy należy go połączyć?
W przeciwnym razie operacja jest prosta, kliknij prawym przyciskiem myszy zaimportowany, a na dole rozpoznasz funkcję, którą uruchamiasz, i pozwolisz jej się wydarzyć. Z drugiej strony możesz próbować kilka razy, zaczynając od różnych, ponieważ czasami możesz mieć całkowite rozpoznanie, jeśli znajdzie właściwy punkt wyjścia, ale czasami nisko szukasz i klikasz
Czy należy go połączyć?
Edit: przepraszam za wielokrotną odpowiedź, Lynkoa nie chciał publikować...
Twój wolumin jest złożony zrzut ekranu proszę
nie widząc łatwych
W przeciwnym razie rozciągnij powierzchnie tak bardzo, jak to możliwe, a następnie usuń wszystko, co wystaje
Wszędzie musisz mieć dużo
@+
Chcę go zagęścić w drugą stronę w tym samym kierunku, co ten, który jest już zrobiony.
On mnie nie poznaje
Dziękuję, więc jest to możliwe. Ale SW nie może tego zrobić.
Zauważysz, że istnieje różnica w precyzji między górnym cylindrem a dolnym kształtem.
Być może w tym tkwi problem.
S.B
Przerysowując szkic w celu przerobienia powierzchni obrotowej, a następnie ograniczając ją za pomocą krzywej złożonej.
I wreszcie można go zagęścić do wewnątrz.
Z drugiej strony zacząłem od płaszczyzny równoległej do górnej płaszczyzny, aby przerysować szkic.
Ponieważ przy płaszczyźnie równoległej do płaszczyzny po prawej stronie otrzymuję również pb, gdy z funkcją pogrubić do wewnątrz...
więc to działa, ale i tak musisz majstrować... dziwaczny.
Po prostu wybrałem powierzchnię i pogrubiłem ją o 10mm.
S.B
@ s.b: to na pewno jest szybsze ;-) !! Szacunek!
Z drugiej strony, dzięki systemowi przerabiania szkicu obrotowego, może on pozwolić na dostosowanie powierzchni (NONE) za pomocą bryły (import 1), poprzez ponowne wykonanie tych dwóch elementów razem.
W rzeczywistości właśnie próbowałem, jeśli zrobisz otwór 300 mm w środku, funkcja pogrubiania działa. Musi mieć coś zablokowanego w środku
Brawo, znalazłeś miejsce, w którym jest zablokowane
i dobrze poszukiwane w tej dziedzinie
aby zrozumieć, gdzie jest problem
musisz mieć gdzieś nieciągłość
Powiększ, aby zrozumieć
http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/t_Magnifying_Glass.htm?id=fb3b4447693c4225bac57f8d64344223
do+ ;-((