a.leblanc> Byłoby to takie proste, gdyby wystarczył Ctrl+Q lub aktywowano widok perspektywiczny... Niestety nie jest tak w przypadku żadnego z nich...
h.gagea> Mam problem z twarzą, która staje się przezroczysta, ale nie mogę go naprawić...
Myślę, że problem wynika z otworów Ø2mm (już istniejących na stopniu), które są styczne do prostopadłej powierzchni... Cóż, nie wiem, jak to naprawić...
W przeciwnym razie zawsze możesz spróbować wykonać piercing za pomocą narzędzi do ciała.
Zamiast kieszeni wykonujesz wyciągnięcie, którego nie łączysz z korpusem głównym (pole niezaznaczone w funkcji "wynik fuzji"), a następnie łączysz > odejmujesz
Nie udało mi się rozwiązać problemu, więc majstrowałem przy moim 3D. Dodałem materiał, aby ponownie uzyskać bryłę (i nie mieć już przezroczystej powierzchni), a następnie przeprojektowałem otwory na 1,999 (zamiast 2 mm).
gt22> Nie podałem lepszej odpowiedzi, ponieważ moje rozwiązanie to mieszanka kilku odpowiedzi, która była postulowana... Pozdrawiam za dodanie materiału, ale także stefbeno za mniejsze otwory (ponieważ był styczny do powierzchni)