Cze wszystkim
Mam nadzieję, że jestem we właściwym miejscu, aby zadać pytanie dotyczące SolidWorks
Mój problem jest następujący i nie będąc specjalistą od prac profilowych, nie wiem jak zrobić ścięty na swoim końcu koniec cylindrycznej rury, czyli:
• symetrycznie względem własnej osi.
• stycznie do zewnętrznej strony rurki.
Czy w SW jest funkcja do rysowania tego, albo jak powinniśmy to zrobić.
Jeśli ktoś może mi coś doradzić, będzie mile widziany.
Z góry dziękuję
Nie ma wyboru
Musisz przejść przez wygładzanie
Zobacz ten film między innymi
https://youtu.be/mAoeFY9Mbik?t=279
załączony plik SW 2012
do doskonalenia i zarządzania zgodnie z tymi potrzebami
@+ ;-)
piece1_cosse_a_sertir.sldprt
Witam
Podobne pytanie tutaj: http://www.lynkoa.com/forum/3d/solidworks-aplatissement-d-un-tube
@Manu: Dobrym pomysłem może być wyjaśnienie, w jaki sposób rozwiązujesz problem, zamiast wkładać go do komputera.
Z jednej strony dlatego, że nie każdy ma Twoją wersję oprogramowania (myślę o innych osobach niż mbrel34, które mogłyby przyjść i zadać sobie pytanie), a z drugiej strony... Ponieważ nigdy nie uczysz się tak dobrze, jak przez przerabianie. Jak mówi przysłowie: "Daj człowiekowi rybę, a kiedyś będzie jadł. Naucz go łowić ryby, a będzie jadł przez całe życie"
Krótko mówiąc, małe mieszkanie, które nie ma nic wspólnego z pytaniem
Hej hehehe@coin37coin, "Daj człowiekowi rybę, którą pewnego dnia zje. Naucz go łowić ryby, będzie jadł całe życie", jedno z ulubionych powiedzeń @gt22! ;-)
Dziękuję za te wszystkie odpowiedzi, ale link do dokumentu Rep-2.Sldprt podany przez manu67 i link wskazany przez Benoit LF są uszkodzone i dlatego pozostawiają mnie z niedosytem.
Wielkie podziękowania za filmik wskazany przez gt22 i być może korekta pozwoli mi zobrazować sobie zerwane linki.
A +
mbrel34 powiedział:
@Mbrel: do @manu zagrać, nie wiem (wersja-wersja) .... Ale z domu link @benoit działa bardzo dobrze. Daję ci go tutaj, gdy tylko
http://www.lynkoa.com/forum/3d/solidworks-aplatissement-d-un-tube
Czy nie miałbyś dławionego połączenia na komputerze lub w każdym razie chwilowej utraty sieci?
@Benoit: To wyrażenie jest bardzo dobre. Mam uwielbienie @Gt22 dla :)
@ manu jak postawić cię +1
skoro nie mam tej samej wersji i nic nie widzę?
i to nie pierwszy raz, kiedy ci to mówię
Jest to denerwujące dla osób, które nie mają tej samej wersji lub tego samego dziennika
Tak więc obraz od razu daje widok na rzecz między innymi ;-)
i nic nie stoi na przeszkodzie, aby załączyć swój plik ;-)
@+ ;-)
Widzę, że ryba czyni cuda w kwietniu ;-)
DSL coin37coin & gt22 cóż wszyscy, jeszcze nie jestem do tego przyzwyczajony.... Zrobiłem plik PDF z mojej części, jedynym problemem jest to, że gdy używasz funkcji wygładzania do łączenia dwóch części, ta część jest gładka. Nie znalazłem jeszcze sztuczki, aby to wydrążyć.
tube_applati.pdf
Oto wydrążony kawałek od jednego końca do drugiego
oto plik pod SW 2012
Mam nadzieję, że pomoże ci to zrozumieć niełatwe podejście do wydrążenia tej części w powierzchni, powinno to wyglądać lepiej, ponieważ jest pod względem objętości i istnieją pewne ograniczenia kłody
@+ ;-)
test_cosse_creuse_dia_1_pouce.sldprt
Dobry wieczór wam wszystkim,
Bardzo dziękuję za poświęcenie czasu na rozwiązanie mojego problemu.
Dzięki plikowi PDF Manu67 zrozumiałem metodologię, którą należy zastosować, aby uzyskać to spłaszczenie. Nie spieszę się i spróbuję zrobić to sam od A do Z
Mam jednak pytanie do was wszystkich, w odpowiedziach gt22 na przykład umieścił plik test_cosse_creuse_dia_1_pouce.sldprt.
Myślałem, że mogę go otworzyć, klikając go, ale zamiast otwierać tak, jak miałem nadzieję, otrzymuję ten wynik poniżej:
ÐÏࡱá>
Þÿþÿÿÿ
'ƒ" ¢ÿÿÿÿÿÿÿ
ÿÿÿÿÿRoot Entryÿÿ[1]0=£ƒÅ'οÔ@»W€ ̧i[Ñ€K_MO_VERSION_5000"
Więc moje pytanie brzmi, jak odzyskać ten plik i móc go używać z SW 2013
Dziękuję za odpowiedzi
Po prostu zapisz plik SW 2012 i przekonwertuj go na 2013, a powinieneś być w stanie go wyświetlić i pracować nad nim
Tu
@+ ;-)
Wielkie podziękowania dla wszystkich za te wszystkie informacje, które pozwalają mi znaleźć rozwiązanie mojego problemu.
Zamierzam zamknąć ten temat klikając w przycisk "Sam rozwiązałem swój problem", ponieważ nie widzę żadnego innego przycisku do zakończenia tego posta.
@mbrel34 powiedział:
A to oznacza, że żadna odpowiedź nie jest jednoznaczna