Chciałbym stworzyć różne warianty tego samego (różne korytka), ale tworząc "klasyczne" konfiguracje, będą one uważane za różne części na platformie. Jak utworzyć pseudokonfiguracje, które są zarządzane jako różne stany tej samej części?
Witam Robimy to na przykład w przypadku węży, które mogą się różnić w zależności od maszyny. Rzeczywiście, w nomenklaturach znajduje się kilka części pod tym samym odniesieniem z parametrami domyślnymi. W SmartBom możesz zarządzać nim w następujący sposób:
Witam @tous Z mojej strony jedynym sposobem, jaki znam, jest skorzystanie z funkcji montażu i odznaczenie opcji propagacji do części, Dzięki funkcji montażu i demontażu możliwe jest uzyskanie części o różnych geometriach
Problem z drugim rozwiązaniem polega na tym, że dotyczy ono wszystkich elementów składowych zespołu, a więc należy z niego korzystać z pełną świadomością faktów
Dziękuję @Lynkoa15 , niestety jeśli tak jak @stefbeno powiedziałem, zmieni wszystkie elementy składowe montażu, to rozwiązanie nie sprawdzi się u mnie. Miłego dnia!