Cze wszystkim
Po kilku poszukiwaniach udało mi się znaleźć różnych klientów EPDM, ale pochodzących sprzed kilku lat:
EPDM CAD Editor, EPDM Contributor, EPDM Contributor Web, EPDM Viewer
Ci różni klienci oferują różne korzyści w zależności od potrzeb, cena również jest odpowiednia.
Jednak teraz szukam typów klientów dla EPDM ale wersji 2015.
Czy ktoś ma informacje?
Dziękuję
Cóż, są teraz 3 typy:
Edytor SOLIDWORKS Enterprise PDM: Obsługuje pracę ze wszystkimi typami plików. Użytkownicy mogą dodawać i modyfikować pliki. Dodatki CAD umożliwiają dostęp do funkcji EPDM w obsługiwanych aplikacjach CAD.
Współautor SOLIDWORKS Enterprise PDM: Użytkownicy mogą wykonywać niektóre czynności, tak jak w przypadku licencji Editor, ale dodatki nie są włączone.
Przeglądarka SOLIDWORKS Enterprise PDM: Umożliwia dostęp do repozytoriów tylko do odczytu, użytkownicy nie mogą dodawać ani modyfikować plików.
Ups, pomyliłem się co do rodzaju odpowiedzi.... a także w formacie....
Wygłaszam monolog, ale żeby było bardziej cysternie:
Obecnie istnieją 3 typy (źródło www.javelin-tech.com):
Współtwórca EPDM, edytor EPDM i przeglądarka EPDM!
Witam
Obecnie badamy wdrożenie ePDM.
Załączam widok z wewnętrznej prezentacji projektu.
Przedstawia zasadę.
licenses_epdm.pdf
2 polubienia
Radzę skontaktować się ze sprzedawcą.
Nie zamierzamy korzystać z licencji przeglądarki, ponieważ są one dystrybuowane przez 5.
Licencje współtwórcy i przeglądającego są zmiennoprzecinkowe. Dzięki temu może z nich korzystać kilku użytkowników.
1 polubienie
Och wielkie dziękuję @Remrem, powinienem był poczekać na twoją odpowiedź, zanim gorączkowo kliknąłem w przyciski :)
W naszym przypadku będziemy mieli prawdopodobnie 35 licencji EPDM Editor (dla Biura Projektowego), 50 licencji EDPM Contributor (na usługi pomocnicze wchodzące w skład Workflow) oraz 10 licencji EPDM Viewer (głównie na warsztat)
Nasze biuro projektowe nie jest tej samej wielkości co Twoje...
Cieszę się, że mogłem ci pomóc.
Czy licencje współtwórcy są zmiennoprzecinkowe? Hmm, to dobra wiadomość!
FYI, jeśli tak jak my masz komputery w warsztacie na XP, nie jest on kompatybilny z przeglądarką:
http://www.solidworks.fr/sw/support/PDMSystemRequirements.html
1 polubienie
Wszystkie rodzaje licencji EPDM są zmienne.
1 polubienie
@flegendre
Tak, ale są one mianownikiem, prawda? Jeśli mam 35 osób w Biurze Projektowym, każda zalogowana na swoim komputerze, to muszę mieć 35 licencji Editora?