Typografia w BendNoteFormat

Witam;

Aby ułatwić sobie życie, zebrałem informacje o składaniu bezpośrednio w pliku BendNoteFormat.

Daje to to:

Ep:$PRPWLD:"Grubość blachy"mm; Kąt:<kąt gięcia>; <promień-gięcia>mm;<kierunek-gięcia>; Ubytek: $PRPWLD: "Obszar gięcia" mm
odpowiednio:

Grubość blachy + kąt gięcia + promień gięcia + orientacja gięcia + pojęcie utraty gięcia.

Z drugiej strony, tekst pojawia się w jednym wierszu, gdy cytowani są moi posłowie do PE.

Jak dołączyć "Podział wiersza" bezpośrednio do pliku BendNoteFormat?

1 polubienie

Witam

Nie sądzę, żeby to było możliwe.

Z drugiej strony w lewym okienku z CTRL+Enter tworzy podział wiersza

3 polubienia

Dziękuję Bart, już to zauważyłem. Nadal chciałem uniknąć konieczności zmieniania wszystkich moich punktów orientacyjnych jeden po drugim... Ale to rozwiązanie pozostaje aktualne, dłuższe, ale ważne.

Może być symbol wskazujący koniec wiersza, ale teraz go nie widzę.

1 polubienie

Czy nie jest to \, aby wskazać, że przechodzi do następnego wiersza?

2 polubienia

Nie, w notatniku tak, wstawiasz /n jako podział wiersza, ale w przypadku notatnika nie znalazłem rozwiązania...

kopać!

2 polubienia

To nie jest \r, ani ^p (powrót karetki w wikipedii), ani ^l koniec wiersza.

Przez eliminację y może być przeciętna, ale też coraz mniejsza szansa na znalezienie.

1 polubienie

To szaleństwo... Nie znajduję niczego, co pozwalałoby mi sądzić, że Solidworks nie wie o znakach Unicode!

Teraz staram się usunąć literę "R", która zawsze pojawia się przy <promieniu gięcia>... można to zrobić, edytując widok i zmieniając notatkę gięcia, dlaczego nie miałoby to być możliwe bezpośrednio w BendNoteFormat"?