Aktualizacja solidworks - Biblioteka

Cze wszystkim

Czy masz sztuczkę, aby zaktualizować swoją bibliotekę podczas aktualizacji solidworks?

W harmonogramie zadań nie ma plików sldlfp (ani nawet tła slddrt.. )

Dziękuję

Witam

Wydaje mi się, że zajmowaliśmy się tym tematem dzień czy dwa dni temu.

Umieściłem plik swsettings na pulpicie, więc wystarczy go dwukrotnie kliknąć, aby otworzyło się prawe menu do aktualizacji starych ustawień.

Podsumowując, jest wielu użytkowników (w tym ja ;-)  ), którzy wykonują kopię zapasową wszystkich parametrów, dbając o to, aby umieścić ją poza folderami Solidworks.

Idę nawet dalej, jeśli korzystasz z pojedynczego komputera i masz dwa dyski, umieść kopię zapasową na dysku, który nie ma systemu operacyjnego. Rzeczywiście, jeśli dysk systemowy przestanie działać na bananie, nie można go łatwo ponownie uruchomić. Podczas gdy druga płyta będzie nadal dostępna.

""Jeśli masz kopię zapasową (która nie jest gorącą kopią zapasową),  możesz uzyskać wersję N-1), jeśli działasz szybko, ale wszystko zależy od tego, jak wykonałeś kopię zapasową

W gatunku pasków i pasków pliki SWsetting są częścią tych branych pod uwagę w moim  backupie, dzięki czemu spodnie pozostają w słupku :-)

Pozdrowienia

Dziękuję Zozo za odpowiedź.

Wróciłem na około dziesięć stron, ale nie znalazłem tego (lub nic przez "chwytliwy" tytuł)

Myślę, że plik ustawień jest przeznaczony do ustawień użytkownika. Czy ma to również wpływ na pliki biblioteki?

EDIT: Właśnie zrozumiałem odpowiedź, w rzeczywistości nie boję się utraty linków, ale poszukaj, czy istnieje manip automatyzacji, aby otworzyć pliki biblioteki i ponownie zapisać je w obecnej wersji SW. ;)