Użytkownik PDM wewnętrzny i zewnętrzny w stosunku do firmy

Witam

Robię małą ankietę na temat tego, jak zarządzać użytkownikami. Z mojej strony:

Tworzę użytkowników za pomocą systemu Windows (mój to tworzy konta, a następnie mogę je tworzyć w PDM admin.

Są to podstawowe profile bez uprawnień, stamtąd dzielę je na różne grupy, które pozwalają na nadanie uprawnień dostępu, wyodrębnianie folderów, wyświetlanie plików itp.

Z drugiej strony, mój mały problem jest bardziej w "unikalnym" zarządzaniu, na przykład otrzymuję usługodawców i muszą oni pracować tylko na typie pliku biznesowego w środku 5/6 istniejącego pliku.

Poza utworzeniem konta usługodawcy N°dossier dla każdego pliku, nie bardzo widzę, jak to zarządzać.

Macie jakieś pomysły, nawet naciągane?

2 polubienia

Możesz również nadać uprawnienia zgodnie z użytkownikiem, w tym prawo dostępu do folderu w "Uprawnienie dostępu do folderów".

Witam

Myślę, że "najłatwiejszym" jest utworzenie grupy dla osób z zewnątrz identycznej z grupą stażystów w celu odzyskania wszystkich praw, a następnie usunięcia praw dostępu do folderów, do których nie chcesz, aby mieli dostęp, a następnie nadania określonych praw każdemu z nich w folderze, który powinni zobaczyć.

Bądź jednak ostrożny, za każdym razem, gdy tworzysz podfolder, usuń prawa dostępu, ponieważ jeśli zrobisz to, co robisz z nami, prawa pochodzą z pliku poziomu 1.

wydaje się to bardziej złożone, że w folderze Wszystkie sprawy podfoldery są przypisane do każdego podwykonawcy, co prowadzi do utworzenia BEX przypisanego do każdego podfolderu

Tyle grup, ile spraw