Nie można użyć przycisku przewijania

Witam

W solidWorks 2013, jeśli przycisk przewijania jest wciśnięty, możliwe jest obrócenie części.
Ale ta funkcja nie działa już na moim komputerze. Testowałem z inną myszką, ale to nic nie zmienia.
Czy jest znacznik wyboru, który należy wybrać, aby włączyć tę funkcję ? (Nic nie mogę znaleźć). Problem może być ze sterownikami

Masz pomysł?

Pozdrawiam

1 polubienie

Witam, spróbuj zajrzeć do opcji Solidworks (patrz obrazek)

Ale dla mnie będziesz musiał iść i zobaczyć w ustawieniach systemu Windows (panel konfiguracyjny/mysz)

Gdzie w oprogramowaniu myszy, jeśli masz konkretny.

Wymienić baterie?^^

souris.png
3 polubienia

Witam

Podobne pytanie zostało już zadane, zajrzyj tutaj, jeśli znajdziesz rozwiązanie swojego problemu?

http://www.lynkoa.com/forum/3d/configuration-souris-rotation-vue

Podsumowując, mogą to być sterowniki, możesz je zaktualizować i zobaczyć, czy działa, może to być problem z oknem konfiguracji, które wyskoczyło, aby zobaczyć w panelu sterowania! A może twój zepsuty guzik?

Cdt

Joss

2 polubienia

Dziękuję za tę informację.

Zaznaczono, że zamierzam pójść i zrobić kilka testów.

Yann

1 polubienie

Ok, informuj nas na bieżąco! ;)

1 polubienie

Jeśli sugestie moich znajomych nie wystarczą, możesz spróbować ponownie załadować swoje niestandardowe ustawienia (oznacza to, że problem dotyczy tylko SolidWorks i pojawił się nagle),  postępuj zgodnie z tym samouczkiem, wszystko jest tam. http://www.lynkoa.com/tutos/copier-restaurer-les-param%C3%A8tres-solidworks-2009

Tutorial oparty na SW09, ale działanie pozostaje takie samo niezależnie od późniejszych wersji, zmienia się tylko grafika.

Jeśli masz już kopię zapasową (plik sldreg), załaduj ją ponownie. Jeśli go nie masz, zapisz ustawienia współpracownika (pozycję, w której mysz działa poprawnie).

Jeśli to nie rozwiąże problemu, nie może to być zła rzecz. Takie podejście rozwiązuje inne problemy!

Informuj nas na bieżąco.

Rzeczywiście, znajdował się w panelu sterowania Winfows --> myszy.

Dziękuję

1 polubienie

Kto miał rację =)

To jest bibi :p

Zapraszam ;) Nie wahaj się!

Nie mogę się doczekać!

( Czy możesz zamknąć swoje pytanie, wpisując najlepszą odpowiedź?  Byłoby miło =) )

3 polubienia