Witam
Widzę, że muszę pracować z domu. Moja firma ma VPN.
Zainstalowałem wszystkie usługi, ale po dodaniu serwera nie jest on rozpoznawany.
Czy możliwe jest skonfigurowanie życia PDM do VPN, czy jest specjalna konfiguracja?
Witam
Widzę, że muszę pracować z domu. Moja firma ma VPN.
Zainstalowałem wszystkie usługi, ale po dodaniu serwera nie jest on rozpoznawany.
Czy możliwe jest skonfigurowanie życia PDM do VPN, czy jest specjalna konfiguracja?
Witam
Używam Epdm regularnie od 2 lat i to bez żadnych problemów, przez połączenie VPN i, o ile mi wiadomo, nie było żadnej konkretnej konfiguracji do skonfigurowania.
Potrzebujesz jednak dobrego połączenia, w przeciwnym razie operacje związane z uzyskiwaniem wersji, wyodrębnianiem, archiwizacją itp.
Zaleca się również wyłączenie automatycznego połączenia z sejfem i odłączenie się od Epdm przed odcięciem połączenia VPN, w przeciwnym razie Epdm będzie regularnie przypominał o ponownym połączeniu.
Do oprogramowania pożyczam licencję, więc nie mam ryzyka problemów w przypadku utraty połączenia VPN.
I oczywiście potrzebujesz stabilnego połączenia VPN...
Możesz go wypróbować, odłączając się od sieci firmowej i korzystając z połączenia internetowego, na przykład za pośrednictwem tetheringu telefonu (zobacz tutaj).
Pozdrowienia
Dziękuję za odpowiedź
W rzeczywistości problem wynika z instalacji PDM na moim komputerze. Nie widzi serwera lub wyświetla błąd opóźnienia.
Z tego, co rozumiem, nie korzystasz z komputera, którego regularnie używasz w swojej firmie, ale chcesz zainstalować Epdm na innym komputerze, będąc zdalnie?
Jeśli tak jest, nie jestem pewien, czy jest to możliwe, wydaje mi się, że musisz być w tej samej sieci co serwer licencyjny, aby przeprowadzić instalacje...
Pozdrowienia
Mamy też użytkownika, który pracuje zdalnie na EPDM przez VPN (cisco any connect dla nas).
Nasz dział IT miał trochę problemów z jego skonfigurowaniem, ale teraz działa.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Problem polegał na tym, że wersja klienta nie była taka sama.
Pobrałem odpowiednią wersję i wszystkie są dobrze połączone.
Dziękuję Wam wszystkim