Witam
Aby pomóc mi zbudować pokój, chcę użyć obrazu 2D jako tapety.
Odbywa się to za pomocą CATIA z modułem "sketch tracer" modułu "form".
Po uruchomieniu modułu należy skorzystać z funkcji "stwórz immersyjny szkic" i wstawić obraz w formacie .bmp.
Przeszedłem przez te kroki, z wyjątkiem tego, że podczas wstawiania mojego obrazu otrzymuję następujący komunikat o błędzie:
/sites/domyślne/pliki/from_ckeditor/message_derreur_0.gif
Komunikat o błędzie informuje mnie: "Nieprawidłowy tryb oglądania, zastąp go trybem materiałowym, aby zobaczyć obrazy".
W rezultacie obraz w CATIA się nie pojawia, zamiast obrazu mam szary kwadrat.
Czy wiesz, gdzie mogę naprawić ten tryb wizualizacji?
Nie widziałem nic na ten temat w tool-->option-->general-->display-->visualization.
Z góry dziękuję za pomoc.
bart
2
Nie jestem na catia, ale to nie ma nic wspólnego z trybem wyświetlania? Przewodowe, cieniowane itp. ?
1 polubienie
gt22
3
Zobacz między innymi ten samouczek
https://www.youtube.com/watch?v=grpLPTMfeBE
@+
2 polubienia
OK, dziękuję za samouczek.
Ale to, co robię, to właśnie przeprowadzenie tej procedury. z tym, że po mojej stronie obraz 2D nie pojawia się, gdy go wstawiam...
I otrzymuję następujący komunikat o błędzie:
"Nieprawidłowy tryb wyświetlania, zmień go na tryb materiałowy, aby zobaczyć obrazy".
Innymi słowy, jak mogę naprawić CATIA, aby przestał mieć ten błąd? Moja intuicja podpowiada, że muszę mieć złe ustawienie w opcjach...
Z góry dziękuję za radę
1 polubienie
bart
5
Musisz wyglądać realistycznie, aby zobaczyć obrazy.
Z tego co wyczytałem
image_catia.jpg
1 polubienie
Witam
+ 1 gt22 +1 Bart
Nie mam tego modułu, ale jak widać w linku gt22 używany tryb to ten wskazany przez Barta (realistyczne renderowanie z teksturą).
3 polubienia
Wielkie dzięki za pomoc.
Tryb realistyczny z teksturą rozwiązał mój problem polegający na tym, że obraz 2D jpeg wstawiony do CATIA jest teraz wyraźnie widoczny!
Dziękuję za pomoc.
Witam
Wszystkie zasługi powinny były trafić do @Bart.
2 polubienia