Szkicowane zastosowanie w wielu projektach

Cze wszystkim

Oświadczam, że korzystam z solidWorks 2014. Pytam Cię, ponieważ nie mogę znaleźć rozwiązania mojego problemu:

Wykonałem logo w projekcie do cięcia laserowego.

Chciałbym skopiować ten szkic, aby umieścić go na wszystkich elementach, które muszę umieścić w tym logo.  Problem z kopiowaniem tego szkicu do innego projektu polega na tym, że czuję, że traci on ograniczenia i nie mogę go umieścić tam, gdzie chcę, aby wykonać cięcie na części. 

Kolejny problem: chciałbym mieć możliwość zwiększania lub zmniejszania rozmiaru tego szkicu (na przykład w formie skali), aby tworzyć mniej lub bardziej duże logo przy zachowaniu proporcji.

dziękuję za pomoc / tutorial 

Dobry wieczór

Musisz przejść przez bloki AMHA, ponieważ są to pliki autonomiczne, ale można je łatwo zintegrować w dowolnym miejscu.

Pozdrowienia

2 polubienia

Dobry wieczór

Możesz też rozważyć zaimportowanie ścieżki z programu Illustrator.

Cdt

Witam, temat poruszany kilka razy ;)

2 rozwiązania: 

- Zozo używa klocków

- mój, szablonowy, tworząc swoje logo na kawałku, a następnie dodajesz skalowanie (co pozwala od czasu do czasu stworzyć rodzinę elementów o różnych formatach, zwłaszcza jeśli potrzebujesz ich w swoim zestawie w różnych rozmiarach). A następnie tworzę szkic, aby pobrać wszystkie kontury za pomocą funkcji Konwertuj elementy. Można również dodać automatyczne wiązanie, aby ułatwić usuwanie w zespole.

Kiedy przenoszę się do części, usuwam materiał o grubości 0,1 mm, aby uzyskać ślad dla dwg / obróbki.

Jeśli korzystasz z systemu BOM, pamiętaj, aby "dezaktywować część dla BOM" i ukryć ją po zakończeniu transferu.

Pozdrowienia

4 polubienia

Witam

dziękuję za odpowiedzi,

Udało mi się coś zrobić z blokiem, ale prawdą jest, że śledzenie skal różnych rozmiarów logo nie jest łatwe 

Czy mógłbyś sprecyzować swoją metodę? Wykonałem część w szkicu, ale nie rozumiem, jak używać konwersji elementów? Jeśli mógłbyś zagłębić się w trochę więcej szczegółów, byłoby świetnie 

Dziękuję bardzo