Używanie szkicu zespołu do wiązania lub wymiarowania części

Witam.

Były użytkownik SolidWorks, obecnie korzystam z programu Inventor; i chciałbym użyć szkicu zespołu, aby związać lub zwymiarować część w programie INVENTOR

W SW użyłem wielu szkiców w złożeniu, aby kontrolować geometrię i położenie części tego samego zespołu. (Miałem szkic przewodnika)

Dzisiaj w Inventor zdaję sobie sprawę, że nie mogę się ograniczyć w stosunku do tego szkicu przewodnika, a ponadto, gdy rzutuję elementy tego szkicu w pomieszczeniu, działa on, ale nie jest adaptacyjny. Czy wiesz, czy jest jakaś sztuczka? Co zrobić, jeśli program Inventor na to nie zezwala? A może po prostu gdzieś przegapiłem opcję?

Dziękuję

Nie sądzę, żeby to było możliwe, chyba że ewoluowało to w ciągu ostatnich 3 lat.

To właśnie dzięki Inventorowi przyzwyczaiłem się do tworzenia dobrze zróżnicowanych części i konieczności przerabiania żeber za każdym razem z jednej części na drugą.

To powiedziawszy, dzięki temu znajdujemy również zalety ... jak kopie niepowiązanych ze sobą elementów, które się psują. Albo trochę więcej samokontroli. (Ale to już dawno stąd^^)

Nie zauważyłem, że zadałeś nowe pytanie,

Poniżej znajduje się link do mojej nowej odpowiedzi: 

http://www.lynkoa.com/forum/autodesk-inventor/faire-apparaitre-une-esquisse-dans-le-derive-de-l-ipiece?page=1

1 polubienie

Widziałem aurélien, ale teraz tylko po to, żeby wiedzieć, czy nie mam po prostu problemu z konfiguracją wynalazcy.

Trudno mi uwierzyć, że szkic części może być adaptacyjny, a nie szkic złożenia.... To i tak wstyd!! Autodesk coś zrób!!