Myślę, że grupy mogą pójść dalej niż tylko pytanie.
Mogą być skierowane do określonego typu użytkownika (pracując w elektryczności, nie rysujesz tych samych rzeczy, co w mechanice).
Produkt specjalny.
Albo nawet konkretna społeczność (myślę o grupie "Top Solid V6 User", w której jestem zarejestrowany i która jest na razie trochę słaba, ale nadal pozwala grupować użytkowników TS, aby popchnąć wyszukiwanie dalej niż zadając proste pytanie).
Dla mnie jest to istotny element Lynkoa wtedy i tylko wtedy, gdy zasada zostanie zweryfikowana.
Konieczne jest odróżnienie pytania ogólnego od pytania bardziej ukierunkowanego, a obecnie tylko pytania ogólne przynoszą punkty, stąd znacznie większa liczba wizyt w sekcji "Pytania" w porównaniu z grupami.
Poza tym jakieś zarządzanie grupą nie byłoby zbyt duże, obecnie jest to trochę tłok między bezużytecznymi grupami, podobnymi grupami i martwymi grupami...
Jest to często problem, gdy strona społecznościowa umożliwia tworzenie grup przez jej uczestników!
Znajdujemy się w mnogości nieaktywnych, a przez to bezużytecznych grup!
Rozwiązanie istniejące na innych stronach: ograniczona liczba, ponieważ jest tworzone przez administratorów zgodnie z pewnymi ogólnymi tematami (np. grupa SW; grupa Catia...)!