Czy korzystasz z grup

W lynkoa znajduje się zakładka Grupy

I katalog grup:

http://www.lynkoa.com/annuaire-groupes

Dlaczego grupy????

W celu grupowania użytkowników oprogramowania.

W celu podzielenia się swoim doświadczeniem.

W celu grupowania według centrum zainteresowania.

Witaj Frédéric,

Rozmawialiśmy o grupach z zespołem Lynkoa.

Myślę, że musimy przejrzeć interfejs... Do końca roku powinniśmy ponownie nad tym popracować.

(Mówiłem to tylko dla przypomnienia)

3 polubienia

Witaj Frédéric, Yves.

Na razie jestem pod CATIAV5.

Dobrym pomysłem jest przerobienie interfejsu, myślę, że grupy mają swoje role.

Mają tę zaletę, że mogą wymieniać się, gdy nie masz żadnych pytań. Rozjaśniło to sekcję pytań.

2 polubienia

Myślę, że grupy mogą pójść dalej niż tylko pytanie.

Mogą być skierowane do określonego typu użytkownika (pracując w elektryczności, nie rysujesz tych samych rzeczy, co w mechanice).

Produkt specjalny.

Albo nawet konkretna społeczność (myślę o grupie "Top Solid V6 User", w której jestem zarejestrowany i która jest na razie trochę słaba, ale nadal pozwala grupować użytkowników TS, aby popchnąć wyszukiwanie dalej niż zadając proste pytanie).

Dla mnie jest to istotny element Lynkoa wtedy i tylko wtedy, gdy zasada zostanie zweryfikowana.

Konieczne jest odróżnienie pytania ogólnego od pytania bardziej ukierunkowanego, a obecnie tylko pytania ogólne przynoszą punkty, stąd znacznie większa liczba wizyt w sekcji "Pytania" w porównaniu z grupami.

Poza tym jakieś zarządzanie grupą nie byłoby zbyt duże, obecnie jest to trochę tłok między bezużytecznymi grupami, podobnymi grupami i martwymi grupami...

1 polubienie

Próbowałem

Ale prawdą jest, że to nie jest zbyt wiele

Grupy są (były) tworzone z wieloma subskrybentami, ale bez żadnych wiadomości powiedz mi, gdzie jest błąd

Pozwoliłem sobie stworzyć m.in. pierwszy przekaz na temat grupy symulacyjnej

czekając na modyfikację lub prawdziwy impuls od siebie nawzajem

To tyle jeśli chodzi o mój komentarz

@+ 

Jest to często problem, gdy strona społecznościowa umożliwia tworzenie grup przez jej uczestników!

Znajdujemy się w mnogości nieaktywnych, a przez to bezużytecznych grup! 

Rozwiązanie istniejące na innych stronach: ograniczona liczba, ponieważ jest tworzone przez administratorów zgodnie z pewnymi ogólnymi tematami (np. grupa SW; grupa Catia...)!

Grupa Catia V5

Działa dobrze pod warunkiem, że jest to kontynuowane 5 aktualizacji w bieżącym miesiącu

Witam wszystkich,

Z zainteresowaniem przeczytałem Pańskie konstruktywne uwagi...

Może rzeczywiście, tworzenie grup powinno odbywać się przez moderatora, aby uniknąć duplikatów itp.

Chcieliśmy, żeby była otwarta i darmowa, co może nie być dobrym pomysłem.

Jak już powiedziałem, grupy zostaną ponownie opracowane i weźmiemy pod uwagę wszystkie Państwa uwagi i sugestie.

Miłego dnia wszystkim

Yves

2 polubienia