Chcę utworzyć właściwość "INDEX", która będzie odbiciem właściwości "REVISION" i tylko jej odbiciem. W tym celu chciałbym napisać następujący tekst we właściwości: $PRP:"WERSJA" Narzędzie Integracja nie akceptuje tekstu rozpoczynającego się od znaku $ i nie wpisuje niczego we właściwości. Testowałem z następującym tekstem: "$PRP:"REVISION"", ale wynik daje "B", a nie B.
Czy istnieje rozwiązanie, aby zapisać tekst $PRP:"REVISION" we właściwości z integracją dla partii plików?
Jednym z rozwiązań byłoby utworzenie właściwości, która nie zaczyna się od $, ale od dodatkowego znaku (np. "A" lub apostrofu), a następnie skrócenie ciągu za pomocą funkcji "right".
Jedynym sposobem na osiągnięcie tego, czego pragniesz, jest pełne zarządzanie opisami wersji i datami przez PDM oraz wypełnianie niestandardowych właściwości SolidWorks. Następnie pozostaje tylko zbudować szablon dokumentu, aby wyświetlić właściwości dokumentu rysunku w tabelach i tabelkach rysunkowych...
Lucas, przetestowałem, wpisując XXX$PRP:"REVISION" i po przetworzeniu plików właściwość INDEX wskazuje tylko XXX.
Ponieważ w tym narzędziu fakt zarejestrowania $ nakazuje odzyskanie następującej po sobie właściwości, a więc w moim przypadku właściwości PRP:"REVISION", która nie istnieje.
Nie chcę tego robić, ponieważ będę miał 2 właściwości:
REWIZJA: B
INDEKS: B
Następnie, gdy wszystkie moje pliki znajdą się w repozytorium PDM, jeśli chcę wprowadzić poprawkę do planu, PDM zmieni tylko właściwość odwzorowaną w VaultAdmin, tj. REVISION.
Więc:
WERSJA: C
INDEKS: B
Niektóre kasety w tych plikach korzystają z właściwości HINT.
Czy nie byłoby łatwiej zapomnieć o właściwości index?
Chodzi mi o to, że właściwość Revsion jest mapowana z rewizją PDMWower... Więc nie ma problemu, to problem polega na tym, że stara czcionka plan, zamiast odzyskać właściwość "revision", pobiera właściwość "index"
Dlaczego więc nie ustandaryzować wszystkich planów za pomocą narzędzia takiego jak CopyOptions i umieścić na wszystkich starych planach bezpośrednio odpowiednią mapę bazową, która odzyskuje właściwą właściwość?
Myślę podobnie jak @fthomas, dlaczego nie ustandaryzujesz wszystkich plików (z wyjątkiem PDM) za pomocą właściwości REVISION.
To, co różni mój pomysł od @fthomas (który używa drugiego narzędzia: COPYOPTION), polega na tym, że podczas gdy wprowadzasz zmiany w HINT za pomocą REVISON poprzez INTEGRATION, korzystasz z okazji, aby dodać krok, aby zmienić mapę bazową w przypadku, gdy twój plik ma właściwość HINT.
Nie sądzę, abyś potrzebował rozszerzenia pliku w tle.
Umieściłem rozszerzenie, ponieważ w pomocy narzędzia jest rozszerzenie
I czy to naprawdę ta nazwa?
Na załączonym obrazie powyżej pokazuję nazwę mapy bazowej w oknie właściwości dowolnej warstwy, która pasuje do nazwy w Integracji
I jest sam warunek "lub", czy to normalne?
Nie mogę zrobić inaczej, ani w "AND", ani w "OR"
A "piłka" przed warunkiem "lub" jest szara, czy to dlatego, że jest dezaktywowana?
Nie znam znaczenia czerwonych czy szarych kul, ale nie sądzę, żeby to przeszkadzało, ponieważ zgodnie ze sprawozdaniem warunki idą dobrze, a nie działania