Narzędzie INTEGRACJI: $ Problem

Cze wszystkim

Chcę utworzyć właściwość "INDEX", która będzie odbiciem właściwości "REVISION" i tylko jej odbiciem.
W tym celu chciałbym napisać następujący tekst we właściwości: $PRP:"WERSJA"
Narzędzie Integracja nie akceptuje tekstu rozpoczynającego się od znaku $ i nie wpisuje niczego we właściwości.
Testowałem z następującym tekstem: "$PRP:"REVISION"",  ale wynik daje "B", a nie B.

Czy istnieje rozwiązanie, aby zapisać tekst $PRP:"REVISION" we właściwości z integracją dla partii plików?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

1 polubienie

Jednym z rozwiązań byłoby utworzenie właściwości, która nie zaczyna się od $, ale od dodatkowego znaku (np. "A" lub apostrofu), a następnie skrócenie ciągu za pomocą funkcji "right".

Zrób to więc w dwóch krokach.

1 polubienie

Jedynym sposobem na osiągnięcie tego, czego pragniesz, jest pełne zarządzanie opisami wersji i datami przez PDM oraz wypełnianie niestandardowych właściwości SolidWorks. Następnie pozostaje tylko zbudować szablon dokumentu, aby wyświetlić właściwości dokumentu rysunku w tabelach i tabelkach rysunkowych...

@+ ;-)

Lucas, przetestowałem, wpisując XXX$PRP:"REVISION" i po przetworzeniu plików właściwość INDEX wskazuje tylko XXX.

Ponieważ w tym narzędziu fakt zarejestrowania $ nakazuje odzyskanie następującej po sobie właściwości, a więc w moim przypadku właściwości PRP:"REVISION", która nie istnieje.

1 polubienie

gt22, celem tego manewru jest przygotowanie istniejących plików do przeniesienia do przechowalni grupy roboczej PDM.

W tych plikach pewna liczba tabelek rysunkowych korzysta z właściwości REVISION i innych INDEKSÓW.

1 polubienie

Najlepszą rzeczą jest to, że zbliżasz się do swojego trenera SolidWorks

1 polubienie

A po prostu kopiując właściwość  REVISION do właściwości INDEX , nie działa? Bez $PRP:

Ponieważ właściwość to REVISION, a nie $PRP:REVISION!

Nie chcę tego robić, ponieważ będę miał 2 właściwości:

REWIZJA: B

INDEKS: B

Następnie, gdy wszystkie moje pliki znajdą się w repozytorium PDM, jeśli chcę wprowadzić poprawkę do planu, PDM zmieni tylko właściwość odwzorowaną w VaultAdmin, tj. REVISION.

Więc:

WERSJA: C

INDEKS: B

Niektóre kasety w tych plikach korzystają z właściwości HINT.

1 polubienie

Czy uruchamiasz narzędzie integracyjne tylko raz, czy za każdym razem, gdy wkładasz je do bagażnika?

Zaproponowane przeze mnie rozwiązanie może zadziałać, wystarczy to zrobić w dwóch krokach:

Jeśli właściwość HINT nie istnieje, skopiuj zawartość właściwości REVISION.

W ten sposób uzyskamy pożądany przez Ciebie wynik: jeśli REVISION zmieni EXCHANGE INDEX, nie!

1 polubienie

Wyraziłem się może źle, chcę, żeby kiedy zmienia się REWIZJA, zmienia się też INDEKS.

Stąd pomysł napisania INDEX=$PRP:"REVISION"

1 polubienie

Ok, w końcu zrozumiałem!

Czy wykonywanie tej manipulacji ręcznie działa? Czy wpisując $PRP:REVISION we właściwości HINT, zmienia się ona automatycznie po sejfie?

Nie jestem pewien!

W przeciwnym razie, którego PDM używasz? Przedsiębiorstwo czy PDMWorks?

Używam PDM WorkGroup.

Kiedy dokonuję manipulacji. Ręcznie wszystko działa poprawnie.

Ale mam naprawdę dużo plików do przetworzenia, aby móc to zrobić ręcznie.

1 polubienie

Rozumiem cię, jesteś ukarany; '-(

masz kilka lat na założenie PDM

Nie widzę żadnego innego przewodnika do poprawnego dołączenia

Trzeba je gdzieś umieścić i potrzebny jest ktoś, kto się tego trzyma

aby były czytelne i przestrzegane przez wszystkich

http://files.solidworks.com/Supportfiles/PDMWorks_Ent_Installation/2013/French/Installation%20Guide.pdf

@+ :'(

Nie jestem ekspertem w dziedzinie integracji, ale nie sądzę, żeby to było możliwe!

Jedynym rozwiązaniem, jakie widzę, byłoby zastąpienie przycisku skarbca makrem, który by to zrobił, a następnie umieszczenie go w skarbcu!

Czy nie byłoby łatwiej zapomnieć o właściwości index?

Chodzi mi o to, że właściwość Revsion jest mapowana z rewizją PDMWower... Więc nie ma problemu, to problem polega na tym, że stara czcionka plan, zamiast odzyskać właściwość "revision", pobiera właściwość "index"

Dlaczego więc nie ustandaryzować wszystkich planów za pomocą narzędzia takiego jak CopyOptions i umieścić na wszystkich starych planach bezpośrednio odpowiednią mapę bazową, która odzyskuje właściwą właściwość?

4 polubienia

Myślę podobnie jak @fthomas, dlaczego nie ustandaryzujesz wszystkich plików (z wyjątkiem PDM) za pomocą właściwości REVISION.

To, co różni mój pomysł od @fthomas (który używa drugiego narzędzia: COPYOPTION), polega na tym, że podczas gdy wprowadzasz zmiany w HINT za pomocą REVISON poprzez INTEGRATION, korzystasz z okazji, aby dodać krok, aby zmienić mapę bazową w przypadku, gdy twój plik ma właściwość HINT.

integration_remplacer_fond_de_plan.jpg
4 polubienia

Cze wszystkim

Przetestowałem CopyOptions, ale ze względu na stare mapy bazowe, które przy kilku milimetrach nie mają rozmiaru std, nie działało to dobrze.

Zamierzam więc przetestować z integracją, aby zobaczyć, co się stanie.

Umożliwiłoby to również standaryzację wszystkiego.

1 polubienie

Po kilku próbach nie mogę zmienić tła za pomocą integracji.

Czy masz pojęcie, skąd to może się brać (patrz załącznik)?

integration.jpg

Nie sądzę, abyś potrzebował rozszerzenia pliku w tle.

I czy to naprawdę ta nazwa?

I jest sam warunek "lub", czy to normalne?

A "piłka" przed warunkiem "lub" jest szara, czy to dlatego, że jest dezaktywowana?

Co znajduje się w raporcie integracji?

Aby odpowiedzieć na Twoje pytania:

Nie sądzę, abyś potrzebował rozszerzenia pliku w tle.

Umieściłem rozszerzenie, ponieważ w pomocy narzędzia jest rozszerzenie

I czy to naprawdę ta nazwa?

Na załączonym obrazie powyżej pokazuję nazwę mapy bazowej w oknie właściwości dowolnej warstwy, która pasuje do nazwy w Integracji

I jest sam warunek "lub", czy to normalne?

Nie mogę zrobić inaczej, ani w "AND", ani w "OR"

A "piłka" przed warunkiem "lub" jest szara, czy to dlatego, że jest dezaktywowana?

Nie znam znaczenia czerwonych czy szarych kul, ale nie sądzę, żeby to przeszkadzało, ponieważ zgodnie ze sprawozdaniem warunki idą dobrze, a nie działania

Co znajduje się w raporcie integracji?

Zobacz załącznik

rapport_de_integration.jpg