Wyświetl wartość orientacji i utwórz nowe widoki 3x3

Witam

Szukam metody na identyczne odtworzenie widoku:

• - Wymiar wymiarowy
  • - Trymetryczny
  • -Izometryczny 

Chciałbym móc tworzyć dla pozostałych 3 stron, ponieważ nadal to robię (patrz zdjęcie), ale chciałbym odtworzyć:

• - takie samo lusterko w stosunku do płaszczyzny po prawej stronie
  • - to samo lustro w stosunku do płaszczyzny czołowej (która znajduje się w środku wszystkich moich montaży)
  • - ta sama "przekątna" czyli po przeciwnej stronie

Nie wiem, czy dobrze się tłumaczę. Metoda ze strzałkami działa, ale nadal jest trochę nieprawidłowa, chciałbym mieć szybszą metodę dla każdego z moich zestawów (nawet jeśli oznacza to tworzenie widoków bezpośrednio w moim modelu zespołu)

Z góry dziękuję

FYI, kiedy jesteś w iso, po prostu naciśnij Shift, a następnie oś w układzie współrzędnych sw (tutaj oś y), aby widok obrócił się o 90 °, a następnie wystarczy zapisać widok, aby znaleźć go na rysunku.

4 polubienia

Dlaczego nie stworzysz planów dla swoich symetrii

I osiągniesz te symetrie za pomocą tych planów

@+ ;-)

2 polubienia

Myślałem o planie sym, ale nie wiem jak go zrobić, kiedy jestem w bardzo konkretnym widoku, stworzyć plan tak, jakby to był "drugi" plan frontowy...  

W bardzo specyficznym widoku, jak mówisz, musisz utworzyć linię konstrukcyjną w kierunku, w którym chcesz zobaczyć 

Klikasz na tę linię i jej punkt końcowy 

To sprawi, że będziesz mieć plan, aby nommer@+

1 polubienie

Wszędzie, gdzie się udałem, tworzyłem "orientacje", które chciałem w DOT (nowym pliku).

Następnie w MEP po prostu nazwij tę orientację.

Następnie, aby dodać te orientacje do istniejącego ASM lub PRT, wprowadzając:

Opcje Systemy / Widoki / Przyrosty co 5° (lub inne wartości)

Pozwala w 3D, zaczynając od widoku z przodu, następnie wykonując obrót L-D, a następnie H-B, aby zawsze znaleźć ten sam widok i zapisać go w 3D.

(zawsze najpierw wykonuj L-R, a potem H-B, aby zachować pionowe linie)

(przykład: 5 po lewej, a następnie 3 na dole)

Następnie, jeśli chcesz zaktualizować widok 3D o model (ponieważ DOT nie znajdują się na odpowiednim poziomie powiększenia), wystarczy aktywować widok "Miniatura", następnie powiększyć, a następnie ponownie zapisać widok o tej samej nazwie (nazwa pojawia się w lewym dolnym rogu okna graficznego.

Dostęp do menu zarządzania widokami za pomocą "Przestrzeń".

Niezwykle przydatny również dla biblioteki, do zarządzania "Miniaturą"

2 polubienia