Chciałbym móc tworzyć dla pozostałych 3 stron, ponieważ nadal to robię (patrz zdjęcie), ale chciałbym odtworzyć:
- takie samo lusterko w stosunku do płaszczyzny po prawej stronie
- to samo lustro w stosunku do płaszczyzny czołowej (która znajduje się w środku wszystkich moich montaży)
- ta sama "przekątna" czyli po przeciwnej stronie
Nie wiem, czy dobrze się tłumaczę. Metoda ze strzałkami działa, ale nadal jest trochę nieprawidłowa, chciałbym mieć szybszą metodę dla każdego z moich zestawów (nawet jeśli oznacza to tworzenie widoków bezpośrednio w moim modelu zespołu)
FYI, kiedy jesteś w iso, po prostu naciśnij Shift, a następnie oś w układzie współrzędnych sw (tutaj oś y), aby widok obrócił się o 90 °, a następnie wystarczy zapisać widok, aby znaleźć go na rysunku.
Wszędzie, gdzie się udałem, tworzyłem "orientacje", które chciałem w DOT (nowym pliku).
Następnie w MEP po prostu nazwij tę orientację.
Następnie, aby dodać te orientacje do istniejącego ASM lub PRT, wprowadzając:
Opcje Systemy / Widoki / Przyrosty co 5° (lub inne wartości)
Pozwala w 3D, zaczynając od widoku z przodu, następnie wykonując obrót L-D, a następnie H-B, aby zawsze znaleźć ten sam widok i zapisać go w 3D.
(zawsze najpierw wykonuj L-R, a potem H-B, aby zachować pionowe linie)
(przykład: 5 po lewej, a następnie 3 na dole)
Następnie, jeśli chcesz zaktualizować widok 3D o model (ponieważ DOT nie znajdują się na odpowiednim poziomie powiększenia), wystarczy aktywować widok "Miniatura", następnie powiększyć, a następnie ponownie zapisać widok o tej samej nazwie (nazwa pojawia się w lewym dolnym rogu okna graficznego.
Dostęp do menu zarządzania widokami za pomocą "Przestrzeń".
Niezwykle przydatny również dla biblioteki, do zarządzania "Miniaturą"