! Wartości reprezentacji gwintu, które się zmieniają!

Witam wszystkich,

W ostatnim czasie na wszystkich naszych stacjach roboczych (SW2016 SP3) zauważyliśmy powtarzający się problem z korzystaniem z funkcji "Thread Representation".
W niektórych plikach wielokonfiguracyjnych (nie wszystkich ?!?), gdy przełączasz się z jednej konfiguracji na drugą, wartości Ø i długości gwintu wprowadzone podczas tworzenia zmieniają się w całkowicie zwariowany sposób.

Mam plik w PJ, który przedstawia wielkość liter w wartościach, które się zmieniają.

Jeśli ten problem może Cię dotyczyć , otwierając ten plik, powinieneś zdać sobie z tego sprawę.

W tym celu w Menedżerze funkcji znajdź funkcje gwintu, które znajdują się w obszarze Zewnętrzne CRN, Wewnętrzne CRN i FON.
(Zmieniłem nazwy funkcji wątku na wartości, które wprowadziłem początkowo).

Znajdź wartości, a następnie przełącz się na inną konfigurację (750 sztuk złota lub tytanu)

Jeśli wartości ulegną zmianie lub oprogramowanie pokaże błędy w funkcjach wątku, ten błąd ma wpływ na Ciebie.

W takim przypadku musisz uruchomić poprawkę.

Napraw to, że dołączę w następnej wiadomości z (bardzo prostą) procedurą, aby to przejść.

Część 1.SLDPRT
1 polubienie

Oto poprawka i procedura:

Skopiuj i uruchom ten plik (SolidWorks zamknięty).

Odpowiedz na pytania (przeczytaj katalog dekompresyjny)

Na końcu instalacji możesz wyczyścić katalog unzip i jego zawartość (domyślnie: C:\swdist).

Miłego weekendu.

sw2016_correctif_filetage.zip

Witam

Właściwie mam błąd, który jest tworzony w CRN ext Vis, gdy przełączam się z jednej konfiguracji na drugą... Ale reszta nie jest dla mnie problemem. godz. 9:15

A jeśli przejdziesz łatkę, nie ma już problemu?

FYI, ta łatka pochodzi od Axemble/Visiativ.

Od czasu poprawki nie musisz się już martwić.