Wartości, które nie są obliczane we właściwościach elementu

Witajcie solidworksianie.

W niektórych częściach arkusza blachy, gdy biorę wartości z listy części spawanych i chcę je wstawić bezpośrednio do właściwości części, oprogramowanie nie może umieścić tych wartości...

We właściwościach dokumentu części, która ma być modyfikowana, musi być parametr, ale nie wiem jaki.

Ktoś ma jakiś pomysł???

Mamy model części blaszanej, w którym sprawdza się to bardzo dobrze ale nie tutaj

Dziękuję za pomoc

Pozdrawiam
Serge

Witam

Czy brakuje Ci cudzysłowów na końcu wiersza 2?

1 polubienie

Nie.
Jest to kopiuj-wklej linię wymiarową, którą mam na liście spawanych części, która działa idealnie, ale nie na poziomie, na którym ją umieściłem.

Myślę też, że brakuje cudzysłowu do zamknięcia polecenia.
Być może nie zostało ono zrobione podczas kopiowania.

Witam

Myślę, że brakuje niektórych parametrów. Testowałem na blasze i jest to raczej sformatowane tak:
"SW-Welded-Parts List tôlerie@@@Article Welded-Parts List1@xxx.SLDPRT" x "SW-Welded-Parts tôle@@Sidewall Width@Article 1@xxx.SLDPRT" x "SW-tôle@@ Obszar ścian bocznych@Article-Lista-części-spawanych1@xxx.SLDPRT"
Wygląda na to, że brakuje identyfikatora listy elementów spawanych.

1 polubienie

Witam
Ten problem był już kilkakrotnie publikowany, pamiętam ten post ,
Próbowałem wielu podejść, ale na próżno
Z drugiej strony możliwe jest łączenie w nomenklaturze

Dziwne jest to, że kiedy zaczynasz od modelu części blaszanej, który wykonaliśmy, działa to bardzo dobrze

Witam
Ponownie przeczytaj mapowanie linii, zobaczysz, że brakuje parametrów podczas początkowego przechwytywania problemu. @@@xxx@yyy.sldprt

1 polubienie

Witam

Robię to w ten sposób, aby połączyć żebra: oto link do jednego z moich tutoriali
https://www.lynkoa.com/contenu/comment-lier-les-côtes-de-la-3d-dune-pièce-de-tolerie-aux-propriétés-personnalisées-0