Walidacja właściwości SmartProperties

Zbyt szybko zamknąłem stary temat...

Moje makro uruchamia właściwości SmartProperties w każdym z folderów Elementy spawane.

Użyłem makra axemble "SmartProperties 2013-Auto.swp", które automatycznie go weryfikuje.

Jak "poczekać" w makrze, aż użytkownik sam zweryfikuje każdy Smart przed przejściem do następnego?

Ten wiersz uruchamia SmartProperties, ale makro nie ma jego walidacji, aby kontynuować...

1 polubienie

Jeśli makro nie jest zbyt długie, czy możesz je wkleić tutaj?

I wskazać, kiedy chciałbyś zrobić przerwę?

Oto część makra, o której mowa:

Ustaw swapp = Application.SldWorks
    Ustaw swModel = swapp. Plik ActiveDoc

W przypadku błędu Wznów następny
    Identyfikator paska narzędzi=59427
    Jeśli swModel jest niczym, to
        MsgBox ("Brak aktywnego dokumentu")
        Koniec
    Inaczej
        Dim stPathMacro As Ciąg
        stPathMacro = zamiana. GetCurrentMacroPathName (Nazwa_ścieżki_makra)
        strRegFileName = Zamień(stPathMacro, ".swp", ".dll")
        strDllFileName = strRegFileName

lStatus = swapp. LoadAddIn(strDllFileName)
        Ustaw swDCAddIn = swapp. GetAddInObject("{5E333A56-A5B6-4a90-B365-BEF36FE5D81C}")
        swDCAddIn.ToolbarCallback0

TU
        Licznik = Licznik + 1

Zakończ jeżeli:

Przed ICI zaczyna się inteligentny, ale makro trwa (licznik, a potem więcej...)

1 polubienie

A czego chcesz się spodziewać?

Istnieje DoEvents, który pozwala poczekać na akcję od użytkownika:

http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/0398e15d-717b-49eb-b093-62cd0acdf00b/wait-for-event-in-visual-basic-2010

Lub przez określony czas możesz zapętlić się w DoEvents, aby "utrzymać" swój kod aktywny, jak w rozwiązaniu, które zaproponowałem tutaj (strona 2):

http://www.lynkoa.com/forum/3d/aucun-acces-solidworks-lors-de-l-execution-de-ma-macro-avec-un-bouton?page=1

Dla Y = 1 TB 50000
            DoWydarzenia
        Następny y

Lub 50000 oznacza 5 sekund.

Witam

Myślę, że najlepiej byłoby uruchomić makro, które uruchomiłoby SmartProperties w pierwszym artykule, a następnie nowe makro zostałoby uruchomione za pośrednictwem SmartProperties, co ponownie uruchomiłoby SmartProperties w następnym artykule

Drugie makro zostanie uruchomione z typem "Wykonane" i ustawieniem "Po zamknięciu SmartProperties".

Aby dowiedzieć się, do którego folderu mechanicznego zastosowano właściwości SmartProperties, należy wypełnić informacje we właściwości dokumentu lub pobrać wybrany element w SolidWorks

6 polubień

@Lucas: Chcę poczekać, aż użytkownik "zweryfikuje" właściwości SmartProperties artykułu 1, zanim przejdę do następnego.

DoEvents może być rozwiązaniem, ale tak naprawdę nie widzę, jak z niego korzystać...

@Prossignol: pomysł nie jest zły, ale trudny do zrealizowania. Ponieważ makro "Następny artykuł" już w tym przypadku nie działa. Wszystko trzeba by zacząć od zera. Ale zachowam ten pomysł, jeśli w ogóle.

1 polubienie

Powodzenie z DoEvents i makrem na końcu Smart!

ValidCounter = Fałsz
INTELIGENTNE WŁAŚCIWOŚCI
    Podczas gdy CounterValid<> True
       DoWydarzenia
    Wend

Makro do uruchomienia na końcu inteligentnego.

Dzięki chłopaki

1 polubienie