Zmienna w kasecie MEP

REDAGOWAĆ

Witam @ wszystkich

Ponieważ wichrzyciel został oczerniony, usunąłem wiadomość i odłożyłem pogrzebową strzelbę.

Następny!  ;-) ;-)  

Witam

Czy próbowałeś Konkatenacja w inteligentnych właściwościach MyCad? Zrobiłem taki test

• Tworzenie właściwości dla nazwy pliku (sprawdź ukryte)

• Łączenie
  •  

Dobry wieczór @ przeżyję

Dzięki za informację, ale nie  mam mojego CAd

Pozdrowienia

Witaj zozo,

Czy rozwiązałeś swój problem?

Yannicka

Postaramy się rozdzielić problemy.
Edytor to tylko maska, która pozwala na wypełnianie właściwości mniej lub bardziej automatycznie lub poprzez ograniczanie wyborów z listy.
Zostawimy to na koniec, gdy reszta zostanie przyswojona.

Tworzymy właściwości to, co chcemy i kiedy chcemy.
Zaletą posiadania ich w .dot jest spójność.

Właściwości są wrażliwe na wielkość liter i akcent: Materia<>Materia<>Materia<>Materia.

Właściwość modelu (prt lub asm) nazywa się "$PRPSHEET:nom_de_la_propriété", właściwość rysunku nazywa się "$PRP:nom_de_la_propriété". Tekst umieszczamy w notatce, którą umieszczamy w planie tła (prawy przycisk gdzieś na arkuszu / edytujemy tło).

Aby wiedzieć, co wchodzi w skład modelu lub mep, trzeba trochę logiki (materiał/obróbka/oznaczenie to część; indeks to mep).

Aby zobaczyć, co jest używane w tabelce rysunkowej, musisz edytować mapę tła i albo wyświetlana jest notatka, albo musisz najechać myszką na przypuszczalną lokalizację tekstu i kliknąć prawym przyciskiem myszy/edytować tekst w oknie.

Umieściłem w PJ partię plików prt/asm/drw, które współpracują ze sobą. To podstawowe, ale działa dobrze.

prt-asm-drw.zip

Witam @ stefbeno

Wyjaśniłem już część dotyczącą zarządzania nieruchomościami na rysunku.

Myślę, że w tej części jest OK.

Czy potwierdzasz @zozo_mp

CDLT powiedział:

Witaj @Stefbeno i @Yannick.little

No nie, nie mogę się z tego wydostać.   :-(

Jutro podam wam szczegóły tego, czego nie mogę zrobić.

Dziękujemy za wsparcie

Pozdrowienia

Dobry wieczór

Dla formularzy właściwości dostępne są pliki:

- *.prtprp   dla akcji

- *.asmprp dla ASM 

- *.drwprp dla posłów do PE

Jedyny problem to to, że nie mogę ich znaleźć! W jakim repertuarze się znajdują? Wyszukiwanie w menedżerze Windows wysyła mnie do ochrony łuskowców.

To dziwne, prawda?

Próbowałem utworzyć plik właściwości, ale nie widzę, gdzie i jak go zapisać.

Tutaj zamierzam postępować krok po kroku (to musi być bardzo prosta rzecz, ech! Szanowny Panie)

Pozdrowienia

Hello@stefbeno

Dzięki za partię plików PRT/ASM/DRW.   ;-) ;-)

Z drugiej strony, jak to może działać, jeśli nie masz plików właściwości, ponieważ w samouczku AS3D mówią o tych plikach.

Jestem trochę, coś mi umyka.

Pozdrowienia

Jak sprecyzował stefbeno, radzę ci

Otwórz kolejną konwersację dla formularzy nieruchomości , jeśli początkowe pytanie zostało rozwiązane. 

Myślę, że wyjaśniliśmy już wszystko na temat notatek związanych z właściwościami

Cdlt powiedział:

Tak więc dostarczone przeze mnie pliki są autonomiczne, nie korzystają z formularza:  wypełniasz pola we właściwościach pliku.

Pliki prp są tworzone przez edytor formularzy.
Jest to osobny program do uruchomienia z menu Start systemu Windows:

Jeśli nie ujdzie ci to na sucho, sugeruję rozpoczęcie kolejnej rozmowy.

1 polubienie

Witam @Stefbeno

Dziękuję za te wyjaśnienia, ale z plikami, które łaskawie mi dostarczyłeś, musi to być więcej niż wystarczające dla moich potrzeb.

Jeszcze raz dziękuję za pliki, naprawdę doceniam ;-)

Pozdrowienia