Witam
Chciałbym mieć możliwość uzyskania właściwości części na moim rysunku, jak to zrobić?
Ponieważ celem jest to, że chcę, aby te właściwości zmieniły nazwę mojego pliku PDF, gdy konwertuję rysunek do formatu PDF.
Pozdrowienia
Witam
Chciałbym mieć możliwość uzyskania właściwości części na moim rysunku, jak to zrobić?
Ponieważ celem jest to, że chcę, aby te właściwości zmieniły nazwę mojego pliku PDF, gdy konwertuję rysunek do formatu PDF.
Pozdrowienia
Po prostu umieść notatki z pożądanymi właściwościami.
Na przykład zrobiłem notatkę i dodałem do niej właściwość mojego kwestionariusza.
Ale możesz zabrać dowolną własność.
Bart, myślę, że chce uruchomić makro, aby zapisać swojego posła jako plik PDF. I że w nazwie tego pliku PDF pojawiają się pewne właściwości części.
To powiedziawszy, nie wiem, jak to zrobić. Być może znajdziesz początek odpowiedzi w eksploratorze vba (to bardzo pomaga)
Witam
coin37coin, masz rację, to uruchomienie makra, które konwertuje mój plan, składający się z kilku arkuszy, w kilka plików PDF, których nazwy są zmieniane zgodnie z właściwościami odzyskiwania.
Ale do dziś, za pomocą API, przetestowałem kilka rzeczy, ale na razie nic rozstrzygającego, właśnie udało mi się odzyskać ścieżkę umieszczenia części, która znajduje się na moim rysunku.
Wklejam Ci w link pytanie, które jest dość bliskie Twojemu, wydaje się, że odpowiedź znajduje się na forum (. Pl wielki mistrz vba!)
Powiesz mi, czy to działa, ale najwyraźniej tak
http://www.lynkoa.com/forum/3d/recuperer-propriete-solidworks
Witam
coin37coin, dzięki za info i link, ale już wcześniej przeczytałem ten link,
i rzeczywiście, dobrze sprawdza się na otwartym pomieszczeniu, ale nie na rysunku...,
Więc nadal szukam...
Witam
Dzięki .PL to prawda, udaje mi się uzyskać całą ścieżkę utworu, postaram się zacząć od uzyskanej nazwy, aby jutro uzyskać niestandardowe właściwości.
Przepraszam, nawet jeśli znalazłem inny sposób na uzyskanie potrzebnych informacji, nie zamknąłem pytania, ponieważ podstawa pytania nie została tak naprawdę rozwiązana.
Próbuję to wszystko zrobić jutro i zamknę.
Witam
Dzięki .PL to prawda, udaje mi się uzyskać całą ścieżkę utworu, postaram się zacząć od uzyskanej nazwy, aby jutro uzyskać niestandardowe właściwości.
Przepraszam, nawet jeśli znalazłem inny sposób na uzyskanie potrzebnych informacji, nie zamknąłem pytania, ponieważ podstawa pytania nie została tak naprawdę rozwiązana.
Próbuję to wszystko zrobić jutro i zamknę.
Oto procedura, której używam, aby pobrać właściwość niestandardową " code " z rysunku :
' #####################################################################
"Część do odzyskiwania mienia osobistego"
Aktywujemy 3D w celu odzyskania informacji
' ##########################################
Ustaw swApp = Application.SldWorks
Set CurrentDOC = swApp.ActiveDoc' pobiera bieżący dokument
Ustaw swModel = swApp.ActiveDoc
Ustaw swConfigMgr = swModel.ConfigurationManager
Ustaw swDraw = swModel
Ustaw swView = swDraw.GetFirstView
Set swView = swView.GetNextView 'włącza/pobiera pierwszy widok dla właściwości niestandardowych
Set swRefDoc = swView.ReferencedDocument ' Mamy teraz swRefDoc 3D rysunku
KOD = swRefDoc.GetCustomInfoValue("", "kod")
Bardzo dziękuję .PL!