Sprzedaj mój solidworks 2014 premium wraz z licencją

Witam, po zaprzestaniu działalności jeśli może to kogoś zainteresować Chcę sprzedać swoje oprogramowanie tak solidworks 2014 premium wraz z jego licencją.

Jest w komplecie z wersją 32 i 64 BTS. Posiadam również instrukcję pomocy na płycie CD oraz instrukcję w formie książki w języku francuskim.

Oczywiście jestem właścicielem faktury.

Jak zapewne wiesz, jest to oprogramowanie, które kupiłem za ponad 12 000 euro.

Złóż propozycję. Pozdrowienia 

1494780246978-1493118039.jpg

lbfdoe79, powiedział:

Nie jestem w 100% pewien, ale wydaje mi się, że nie możesz sprzedać swojej licencji.

Kupujący nie będzie mógł wznowić prac konserwacyjnych u wydawcy. 

4 polubienia

Zakup używanej licencji SOLIDWORKS jest niemożliwy, ponieważ zabrania tego prawo francuskie i europejskie. Rzeczywiście, licencja na oprogramowanie jest niezbywalna...

(Patrz ustęp 3: Użytkownik nie może sprzedawać, licencjonować, zlecać podwykonawstwa, przenosić, cedować ani wydzierżawiać (w tym korzystać w oznaczonym czasie) Oferty ani praw dostępu i użytkowania przyznanych na mocy niniejszej Umowy)

Źródło: http://www.solidworks.fr/sw/eula_fr.htm

8 polubień

W każdym razie, to, co jest drogie, to nie samo oprogramowanie, ale umowa serwisowa!!

Innymi słowy, samo sprzedawane oprogramowanie nie jest wiele warte, a już na pewno nie 12000 euro, jak ładnie zapowiadano.

Po tym, jak uznaję, że mój komentarz jest całkowicie bezużyteczny, ponieważ w każdym razie odsprzedawanie licencji jest zabronione.

Miłego dnia wszystkim.

G.

4 polubienia

Witam

Z drugiej strony, jeśli sprzedasz swoją firmę, licencja i oprogramowanie będą w pakiecie.

Może to być rozwiązanie, aby zrobić coś legalnego.

S.B

9 polubień

Witam

Czy nadal masz swoje oprogramowanie?

Dziękuję

Dobry wieczór   @ hooreman.guy

wiesz, że osoba @ Lbfdoe79 zadała jedno pytanie od 2017 roku i nie skontaktowała się z nim ani nie podziękowała mu i nigdy więcej nie postawiła stopy na forum. (bardzo nam go brakuje, jak możecie sobie wyobrazić)

Wyślij mu prywatną wiadomość, jeśli poprosił o kontynuację, wtedy  wiadomość może do niego dotrzeć ;-) ;-)

Pozdrowienia

3 polubienia

Dziękuję

Piękny wieczór

Facet