Tak , @stefbeno to jest mniej więcej to, o czym myślałem, ale ponieważ są to ślady frezowania (do oszacowania, cięcia offsetów itp.), Wolę trzymać je pogrupowane razem.
Dzięki @Nicolas.CA , Rzeczywiście, w formie bloku mogę wybrać i przesunąć kształt tak, jak powinien. Już próbowałem, ale musiałem coś zrobić źle, bo to nie zadziałało. Tak to działa.
To rozwiązuje część problemu, czyli przemieszczenie formy.
Ograniczeniem bloku jest to, że musi on być edytowany, aby wyświetlić wymiary. Wolałbym widzieć cytaty wszystkich kształtów w tym samym czasie.
Problem z kwotowaniami "niezamrożonymi" polega na zmianie ich wartości poprzez przesunięcie punktu. Chodzi o to, że niekoniecznie wpłynie to na notowania, które chcemy zmienić.
W załączonym przykładzie mam linię w moim trójkącie, której końce pokrywają się z bokami trójkąta. Ta linia ma 1 mm i chcę, aby bez względu na to, jaką linię lub punkt trójkąta przesunę, ta linia ZAWSZE miała 1 mm. Niech zmieni kąt lub inny wymiar, ale niech ta linia nadal mierzy 1mm. Musi poruszać się wzdłuż boków trójkąta, aby zgodzić się z tym ograniczeniem długości, ale nie to, że pozostaje niezmienny (pomimo braku tego ograniczenia) i wydłuża się. Krótko mówiąc, linia dostosowuje swoje położenie, ale nie długość
Nie wiem, czy to jasne. A zwłaszcza, jeśli widzisz zainteresowanie możliwością zablokowania oferty.
Przetestuj szkic SW 2020 w pj
cotation_pas_intelligente.sldprt